Ana içeriğe atla

Dst Picco İncelemesi (General Mobile)

Bu yazımda Yeni kullanmaya başladığım General Mobile Dst Picco model adlı cep telefonun incelemesini yapacağım. Telefonun kısaca teknik özelliklerini yazarsak ;

Teknoloji Çift SIM Kart
Frekans 900 / 1800 / 1900 MHz
Ekran TFT / QVGA / 262 Bin Renk / 2.4"
GPRS Var
EDGE Var ( Sadece SIM 1 )
WAP Var
MMS Va
E-Posta Yok
Bluetooth Var
FM Radyo Yok
Java Var
MP3/MPEG4 Var
Telefon Rehberi 1000
Ağırlık 100gr
Boyutlar 118x53x15.3mm
Hafıza Mikro SD Kart Desteği ( 8 MB Telefon Hafızası )
Kamera 2.0 MP
Ses Kayıt Var
Titreşim Var
Ahizesiz Görüşme Var
Konuşma Süresi 192 Dakika
Bekleme Süresi 168 Saat
Pil 950 mAh
Aksesuarlar Yedek Pil, AC Şarj Adaptörü, Kulaklık, Usb Kablo
Diğer Özellikler Video Oynatıcı (MPEG4,3GP), Video Kaydedici, MIDI, Ajanda, Takvim, Alarm
Dünya Saati, Hesap Makinesi, Oyunlar, PC Senkronizasyonu


Şimdi artısı eksisi ile inceleyelim. Her Telefonu ilk elinize aldığınız da ilk dikkati çeken boyutu ve ağırlığı olur uzunlamasına bir telefon diye biliriz inceliği gayet iyi ayrıca metalik renkleri Picco'ya ayrı bir hava katıyor. Ağırlığı ise oldukça iyi rahat bir tutuş kabiliyeti sağlaya biliyorsunuz. Hemen ekranına gelmek istiyorum ekranı oldukça (2,4") büyük ve parlak ekran içindeki simgeler ekran boyutu ile orantılı olarak gözle görünür büyüklüklerde menüler kullanışlı ve basit nokia'nın menusüne benzer. Tuş takımına gelirsek Alt ve üst tuş takımları diye ikiye ayıralım Üst kısımda ortada büyük bir 5 işlevli tuşumuz var. Tuş basma yerleri biraz ince bırakılmış tuşun ortadaki boşluk oldukça büyük o kısımdan biraz yanlara takviye yapılabilirmiş, yanlardaki 4 tuş'da da aynı zafiyet var ayrıca tuşlara basarken bir cıt cıt sesi duyuyoruz. Alttaki rakamsal tuşlara gelirsek üsteki tuş takımına göre bence daha iyi...

Bu tür çift karlı telefonlar için söylenen ilk şey ikinci hat'ın az çektiği yada konuşma sırasında sesin az çıktığıdır. Öncelikle söyleyeyim iki hattada herhangi bir problem yaşamadım ( İlk hat Turkcell İkinci Hat olarak Avea kullanıyorum) Tüm gün boyunca takip ettiğim kadarı ile birinci hat hep tam çekiyordu , ikinci hat bazen azalıyordu bu baz istasyonlarından da olabilir sadece bu kadar konuşmada ise herhangi bir problem yoktu. Telefonun dahili hafızası 8Mb bu tabikide yeterli bir seviye değil kesin birMikroSd kartı alınması gerek tabi müzik resim vs yükleyeceksiniz. Telefon defteri ise 1000 kişiye kadar kayıt sunuyor yeterde artar bile ,Kameraya gelirsek 2 Mp'lik bir kamera dan olan beklentinizi karşılıyor fakat karanlık ve gece çekimleri flaş olmadığından berbat ...


Aramalarda ve sms gönderirken hangi hattan gönderecek isek o hattın tuşu basmamız yetiyor Gelen aramalar ve sms'lerde ise hangi hattan geldiğini göstermesi karmaşa yaşamamızı engelliyor. Çift hatlı telefonlardaki en çok yorumlanan bir diğer konu ise şarj süresi öncelikle şunu söyleyeyim telefonu usb'den şarj edebiliyoruz buda her yere şarj aleti taşımamıza yada şarj aleti bulma sorunumuza derman oluyor Pc olan heryerden kablo ile şarj edebilirz. Konuşma süresini tam test edememe rağmen tüm gün boyunca telefonla uğraştım konuştum ( her iki hatta ses netti) ve şarjı bitmedi yani oldukça güçlü pil duygusu verdi bana zaten kutudan iki adet pil çıkıyor böylece yarı yolda kalmanız imkansız. Sonuç olarak nokia takıntımı kırdım memnunum fakat tam anlamıyla güven vermiyor.

*İleriki zamanlarda farklı bir deneyim yaşarsam yazıya ekleme yapabilirim.




Yorumlar

  1. Ankara Teknosa'da arkadaş General Mobile'ın bir telefonunu satıcıya tavsiye eder misiniz diye sorduğunda aşırı şekilde telefonu aşağılamıştı ve Nokia'dan şaşmaması gerektiğini söyledi. Ben de dayanamayıp araya girdim ve satıcıya General Mobile'ın Nokia'a istese 5 kere satın alabilecğini söyledim. Yedi lafı yalnız oturmadı hala konuşmaya devam ediyordu :)

    YanıtlaSil
  2. @damacana şimdi alışkanlık meselesi bu telefon işi bence
    nerde ise bir hafta olacak hiç problem yok nokia çift hattlı telefon çıkarmaz ise intahar olur ondan sonra nokia devamlı hesap makinesi,yok çalar saat ekleyip m yeni modeller çıkararak piyasayı kırıyor belli başlı modelleri var onlar zaten popüler ötekileri yan eklenti gibi =)
    Ayrıca picco takır takır çalışıyor!

    YanıtlaSil
  3. ileriki günlerde problem çıkarabilir. ben de bir ay kadar önce GM DST10 aldım, şuan kulaklığı tanımıyor. Ayrıca bilgisayarlar gibi aşırı ısınırsa kendini kapatıyor, tabii kulağımızda patlamaması adına bir önlem ama neden bu kadar ısınıyor, yok muymuş bir hal çaresi. ben şimdi boş bir anı bulup teknosa'ya götüreceğim, kulaklık sorunu için.

    YanıtlaSil
  4. @oğuz Evet Dst10 Gerçekten çokça şikayet alıyormuş eğer bozulursa buraya yazıcam emin ol =)

    YanıtlaSil
  5. Isınması tehlikeli olabilir , patlayabilir valla .

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Sanırım ben bir General mobile kurbanıyım.
    Bahsettiğim makina DST10, telefonu şarj'a koydum (alalı daha 3 hafta olmamıştı) sigara içmek için balkona çıkıp döndüğümde telefon un ekranının kırık olduğunu gördüm.

    Malesef servis hizmeti çok kötü.

    Yazılım hatalarından hiç söz etmeyeceğim ama telefon rehberi tam da evlere şenlik.

    Saygılarımla,

    Hamza Yıldız

    YanıtlaSil
  7. Üzgünüm dostum,bu telefon için iyi şeyler yazmışsın ama... geçenlerde ben de aldım ve birkaç gün içinde geri vermek zorunda kaldım.

    Neden mi?

    Güneşli bir günde sokakta yürürken hiç ekranına bakıp ekrandaki yazıları simgeleri okumaya çalıştın mı?

    Sanırım sebebi anladınız.

    Ama sadece o olsa iyi, irili ufaklı daha o kadar çok sebep var ki.

    Listeye hemen başlıyorum:

    1- Cevapsız çağrılar kaç saniye çaldırılmış onun kaydını tutmuyor
    2- Sağdaki girişe mini-USB jakını taktığınız zaman telefonu sağ elinizle tutmak imkansız. Ya da mini-USB kulaklık taktığınız zaman cebinize koymak tam bir zorluk.
    3- Telefon adres rehberi ile SIM kart telefon rehberi arasında seçim yapamadım (bu sorundan tam emin değilim belki bir yolu vardır)
    4- Ekran ayarlama secenekleri çok az. Mesela ekran parlaklığı için parlak, orta ve az diye 3 secenek koymuşlar ki üçü arasındaki değişim cok az. Mesela parlaklığı az yapsanız dahi ekran yine de oldukça parlak geceleri yatarken bakınca gözlerin içine eder o parlaklık...
    5- Ekran koruyucusu yok! Evet yok ve cebi bir süre kullanmayınca ekran ışıgı ile birlikte tüm LCD görüntüsü gidior. Kapkaranlık oluo. birisi çagrı bırakmışmı diye ögrenmek için mutlaka telefonun tuşlarına dokunup ekran ışıgını actırmanız gerekli. Oysaki ısık acılmasa dahi LCD ekranın görülebilmesi gerekli. 1998 'ten beri aldıgım bütün ceplerde öyleydi, 2008 'de aldıgım bu telefonda bu yok ki bu cok can sıkıcı bir problemdi. Telefonu aslında bu sebepten dolayı geri verdiğimi dahi söyleyebilirim.
    6- Veee son olarak evet güneş altında ekranda birşey okunamaması! 2005 model Siemens CX75 'im en düşük aydınlık ayarında dahi güneş altında dosdogru gösterebiliyor. Güneşli bir günde arkadaşla randevuya yetişirken geç kalmıştım arkadaş beni aradı mı aramadı mı diye bakmak için güneşi elimle kapıyordum yine de göremiyordum ekranı. Ancak ağaç altında bir gölge bulunca ve o da zorlukla görebiliyordum ekranı. Şaka gibi bir telefon.

    Çift-SIM hevesimi yok etti bu telefon.

    Direkt hayal kırıklığı.

    Ya bir de son olarak:

    7- Bu telefon nerde üretilmiş nekutusunda ne de üstünde hiç bir yerde yazmıyordu. Made in China ibaresi aradım ama bulamadım. Ara ki bulasın. GM 'in merkesi hangi ülkede o da belli değil. Birisi Birleşik Arap Emirlikleri merkezli dedi ne kadar dogru acaba?

    aurora72

    YanıtlaSil
  8. @aurora ben şuana kadar memnunum
    evet dışarıda zor gorunuyor ve ekran koruyucu yok ama bundan onceki nokia telefonumda da ayynı sorun vardı bence bunlar ufak ayrıntılar telefonun ekstra ayarı olmaya bilir benım iki telefon taşımamamı onluyormu onluyor

    suana kadarda bir sorun çıkmadı oldukçada menunum valla ben kullanmaya da devam ediyorum nokia ya bir ton para vermek istmiyorum artık

    YanıtlaSil
  9. ben bu telefonu almayı düşünüyorum onun için okudum yorumları benim gereksinimlerini karşılar gibi duruyor. kasasının sağlamlığı hakkında da biril verirseniz çok mutlu olurum. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. @gk bir kaç defa yere düşürdüm herhangi bir şey olmadı özellikle kenarlı çok sağlam diye bilirim

    YanıtlaSil
  11. arkadasım general mobıle dst pıcco alalı 2 gun oldu sorunlar basladı bıle karsı tarafa kendı sesı gerı gıdıyor cok canım sıkıldı teknık servıse gondersemde yapılıp yapılmıycagını bılmıyorum ve nekadar surede geri gelecek acaba bıde o sorun var
    TURGAY

    YanıtlaSil
  12. LÜTFEN BUNU HERKES OKUSUN VE CEP TELEFONU ALMAK İSTEYEN TANIDIKLARINA İLETSİN !

    Neredeyse 1 sene önce, General Mobile markasının DST-11 modeli çift hatlı telefonlarından bana bir tane hediye edildi. Ankara'da Necatibey Caddesi'nde yerleşik Telefon Borsası isimli bir işyerinden alınmış.

    Daha aldıktan 2-3 gün sonra 2. hattı görmemeye başladı. Mersin’de oturuyorum, telefonun kutusunda verilen servis listesinde Adana’da servis gözüküyor, ama orası bakmadığını söyleyerek beni geri çevirdi. Neyse ki, o ara bir Ankara’ya gelme durumum oldu, buradaki servislerine götüreyim dedim, ama yine geri çevrildim. Liste resmen geçersizdi! Epey bir arandıktan sonra, tamamen tesadüfen, bu telefonlara bütün Ankara’da tek bir yerin baktığını öğrendim ve oraya götürdüm ! 2. hattı görmeme sorununu zar zor halledebildiler.

    Fakat ondan sonra telefonun ciddi bir ses iletim sorunu olduğunu farkettik. Sesim karşıdan doğru dürüst alınamıyordu. Kesik kesik veya yankılı gidiyordu. Defalarca servise gitmesine karşın bunu yapamadılar. Hiçbir şekilde düzelmedi. Artık sesim karşı tarafta çoğu zaman anlaşılmıyor.

    Buna ek olarak, bir yığın yeni arıza çıktı. Bataryalar 1-2 saatte bitmeye başladı. Defalarca servise gittikten sonra yalvar yakar pillerini değiştirtebildik. (O ana dek, pillere hep “normal” demişlerdi halbuki !) Bazen güç düğmesine basmama rağmen cihaz açılmıyor veya kapatılamıyordu. Ve hep kendi kendine, hem de hiç haber vermeden kapanıyordu. Bir kez aniden kendiliğinden açıldı ve çok ısınmaya başladı. Patlayacak diye korktum. Ayrıca, bellekten numaraları siliyor, Türkçe karakterleri göstermiyor, vs. vs..

    Ama en fenası, kendi kendine açılabilmesi. Geçenlerde uçakta iken, sırf bu olmasın diye bataryasını çıkarmak zorunda kaldım. Yanımdakiler bana garip garip bakıyordu.

    Değiştirmek için çok uğraştım. Merkezlerine telefonlar ettim. Yetkili kimseye ulaşamadım. Sürekli “yetkili servis halleder” diyorlardı, ama tabii ki, bu doğru değil. Mektup yazdım. Cevap bile vermediler. Yetkili servisine gittim. Telefonun iyi çalıştığını iddia ettiler, bana terbiyesizce laflar söylediler, sinirlerimi bozdular. Kargo parasını bana ödettikleri oldu.

    Tanıdığım başka insanlar da arızalı General Mobile telefonlarını değiştirmek için uğraştılar, ama başaramadılar.

    Bir ton para verilmiş olan bu telefon halen kullanılamaz bir halde. Şu ana dek tam 8 kez servise gitmesine karşın (bir keresinde neredeyse 2 ay kaldı serviste !!), dediğim gibi, düzelmek bir yana, daha beter oldu. Şu anda hala serviste ..

    Bir sürü telefon satıcısı ile konuştum. Hepsi de bu General Mobile markasının çok kötü olduğunu söylediler. Hatta “dükkanımıza bu markayı sokmuyoruz” diyenler oldu. Bana Amerikan malıdır denmişti, halbuki Çin’den geldiği söyleniyor.

    En son, telefonu İstanbul'daki merkezlerine istediler. Yolladım. Ama aradan haftalar geçmesine karşın, ortada hiçbir çözüm yok. Bana geri gelen telefonda herşey eski tas, eski hamam. Ve ben bu telefonu son 1 sene içerisinde 1 gün bile düzgün kullanamadım.

    Azıcık ararsanız, internet General Mobile hakkında bu tür şikayetlerle kaynıyor !!

    Telefon satıcılarının da bu işte sorumluluğu var: General Mobile’in ne olduğunu çok iyi bildikleri halde, bunları göklere çıkararak satmaya devam ediyorlar. Kendilerine gelen kullanıcıları da göstermelik ayarlamalarla savsaklıyorlar. Sırf iade almamak için.

    Benim çevremde hemen herkes hala bu telefonların çok iyi olduğunu zannediyor. Hatta, General Mobile'in güya "üst" modellerini almak için para biriktiren insanlarla bile karşılaştım. Eminim sizler de bu tür arkadaşlarla karşılaşıyorsunuzdur. Bunda elbette TeknoSA gibi General Mobile 'i satan yerlerin vicdana sığmayan reklam kampanyalarının büyük rolü var. Ama biz de çok şey yapabiliriz: Lütfen etrafımızdaki herkesi uyaralım, olup bitenleri anlatalım. Bu sitenin adresini verelim.

    Unutmayın ki, kötü bir şeyi bilip de insanları ikaz etmemek, haberdar etmemek büyük günahtır. Ve ben, yaşadığım bu “General Mobile felaketi”ni tüm arkadaşların dikkatine sunuyorum.

    Ek not: lütfen şu siteyi ziyaret edin:

    http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=general+mobile&loc=ara&s22.x=25&s22.y=13

    YanıtlaSil
  13. yusuf adsız sende madem bukadar ugrasacaına sat gıtsın bence sen fabrıka hatası bı telefonla karsılastın ondandır hepsı boyle cıkıcak dıye bısey yok

    YanıtlaSil
  14. arkdaşlar ben de dst-10 almıştım teknosa dan maalesef bir kaç gün sonra kapanmaya başladı şarj bitmeden. Servise verdim 1 ay heber gelmedi. Ben de karşılığında teknosa çeki aldım ve aynı modeli bulamadım. teknosa planet de çalışan bir eleman dst-10 ların toplatıldığını söyledi. bende dst picco almaya karar verdim. 1 ay oldu ciddi bir sorun yaşamadım. Sadece brkaç kez sim kart hafızasındaki isimlerin tamamını görememişti. kapatıp açına o da düzeldi zaten şimdi öyle bir problem çıkarmıyor. Bence fiyatına göre gayet iyi bir telefon

    YanıtlaSil
  15. selam millet

    kafamı karıştırdınız ha
    hangi yorumu okusam fikrim değişiyor
    ama galiba dst-10 larda iş yokmuş
    genel olarak picco özellikleri itibariyle
    iyi görünüyor ve fiyatı da özelliklerine göre uygun
    ben teknosadan almayı düşünüyorum böylece servis peşinde koşmam gerekmeyecek sanırım

    hayırlısı olsun

    öğretmen@mns.com

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar bende DST PİCCO aldım.benimkindede bluetooth arızalı çıktı.onun dısısnda cevapsız çağrıların süresini göremememiz çok kötü.dediğiniz gibi gün ışığında telefonun ekranını görmek tam bir mucize...walla aldığıma pişman oldum...ÇAĞRI...

    YanıtlaSil
  17. halen kullanıyorum hiç sorun çıkarmadı kaç ay oldu

    YanıtlaSil
  18. arkadasım bluetoothtan dosya alamayabilirsin..
    cunku degişik bi sistemi var once bluetooth u etkinleştiriyosun sonra aynı menuden bluetooth veri aktarımı sekmesine geliyosun o sekmedeyken telefona ne atarsan at veriyi alıyo ama o sekmeyi acmassan veri almıyo.....


    bende daha yeni aldım henuz sikayet edecek bi durum olmadı...

    YanıtlaSil
  19. şarj aletini kaybettim ve yenisini bulamıyorum

    YanıtlaSil
  20. General Mobile alacaklar dikkatli okuyun
    arkadaşlar telefonumu 27.11.2008 tarihinde aldım o günden bu yana telefonu toplamda 1 hafta kullanamadım.Telefonum 3. kez arızaya gitti ve yine yapılmadan gönderilmiş bir hata yaptım sizler yapmayın telefon kötü kullanımı kötü servisi çok çok çok kötü , bildiğiniz markalardan şaşmayın arkadaşlar sakın almayın telefonun paralarını hala ödemeye devam ettiğim için telefonu duvara çarpamıyorum

    manisadan salih

    YanıtlaSil
  21. bende onbir ağustosda aldım hala bozulmadan kullanıyorum belirtirim

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar Adsız arkadaşımız şöyle bir link vermiş ^^http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=general+mobile&loc=ara&s22.x=25&s22.y=13^^ buna karşılık ben de şunu sizinle paylaşmak istiyorum ^^http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=ara&s=1&c=1&no=&ara=nokia&find_type=&sayfa=0^^

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar, adsız arkadaşımız şöyle bir link paylaşmış bizlerle:^^http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=general+mobile&loc=ara&s22.x=25&s22.y=13^^
    buna karşılık ben de şunu paylaşmak istiyorum: ^^http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=ara&s=1&c=1&no=&ara=nokia&find_type=&sayfa=0^^

    YanıtlaSil
  24. @tahir buda bizim takıntılı olduğumuzun göstergesi işte teşekkürler tahir

    YanıtlaSil
  25. oo kafa kalmadı bu ne ya... general mobile tamam o kadar iyi bir telefon değil ama o kadar kötü de değil herhalde... babam da DST 11 var 2 kez arızalandı yaptılar gönderdiler..şuan fena durumda değil abimde de DST Picco var.1 sene olmuş alalı...ben de alacağım dediğimde hiçte kötülemedi telefonu.. ama çok da iyi demedi.. o paraya ancak o kadar oluyor demekki.. ucuz etin yahnisi yenmez,amerikalı dahi olsada...
    Tekniker

    YanıtlaSil
  26. arkadaslar harbıden aklımın ıcıne ettınız ya xD ne alacaımı sasırdım yaa alsammmı almasammı bılmıorm pıcco almayı dusunuordum aynısı nokıanın 3500 war ama ekranı cok kucuk sızce hangısını almayılım :S ..?? adanadan oNuR

    YanıtlaSil
  27. Bu telefon hayatımda gördüğüm en sıkıntılı telefon ben ayda 45 dak gibi az konuşan biri olarak pili 1 günde bitiyor. nerdeyse telefon stanbay konumunda her akşam şarz etmekten bıktım. ikincisi şarz biterken uyarı bile vermiyor tak diye bitiyor. Malzeme berbat şuan piyasada 160-180 arası gidiyor isteyene hemen garantisi ile birlikte 70 tl verebilirim

    YanıtlaSil
  28. @mehmet ben kaç ay oldu bilmiyorum ama aldım alalı günde en az 2 saat telefondayım 3 dünde bir şarj ediyorum ayrıca yedek bataryasıda yanımda sizinkisi nasıl hergun şarj oluyor ????

    YanıtlaSil
  29. Bu telefonda çift işlemci var mı? Kullanan kimse değinmemiş. Aynı anda iki hatda aktif mi? Yani biri ile konuşulurken diğeri aranabiliyor mu?

    tomb@msn

    YanıtlaSil
  30. evet iki hatta aynı anda aktif !

    YanıtlaSil
  31. Bu telefonu 10 aydır kullanıyorum. İlk zamanlar pek sorun yok gibiydi ama çok fazla eksileri var çok problem yaşadım.

    1. Güneşli günlerde gerçekten tel. ekranındaki yazıları görmek mümkün değil.

    2. Tel. şarj yeri ve USB bağlantısı sağ tarafında. Bence bir tasarım hatası çünkü şarj sırasında ya da USB takılıyken kullanmak ergonomik açıdan çok sıkıntılı (kablonun yeri açısından).

    3. Çift hat kullanımı konusunda çok büyük bir sorun yok. Konuşurken 2 hattı da aktif olarak kullanabiliyorsunuz. Fakat ara sıra 2.hattaki konuşmayı bitirip beklemeye aldığınız 1. hatta geçtiğinizde 1.hattaki konuşmayı kapatıyor.

    4. Tuş takımındaki "çıt" sesleri çok rahatsız edici.

    5. Fotograf kalitesi idare eder ama foto ya da video için alınacak bir tel. değil. Zoom yok, flash yok.

    6. Tel. rehberinde 1 kişi için en fazla 3 kayıt yapılabiliyor. Bu kısım ev iş ve cep telefonu olarak üretici tarafından ayarlanmış dolayısıyla 1 kişinin 2. hattını ev ya da iş tel. olarak kaydettiğinizde o kişinin o hattına mesaj gönderemiyorsunuz. Bu yüzden aynı isimde 2. bir kayıt kullanmanız gerekiyor. X1 ve X2 gibi mesela...

    7. Arama kaydı kısmında konuşma süreleri ayrı ayrı tutulmuyor sadece o kişinin ne zaman aradığına dair bir bilgi var o kadar.

    8. Arama kaydı kısmında, örneğin 1 kişi sizi 5 defa aradı, bu kayıt kısmında aynı isimde 5 defa gösteriliyor yani 1 isim altında sadece yapılan aramaların zamanını göstermiyor. Kullanmaya başladığınızda sıkıntılı bir durum olduğunu farkediyorsunuz.

    9. Bluetooth gayet iyi herhangi bir sorun yaşamadım hatta bluetooth kulaklık kullanımı gayet başarılı. Ürünle birlikte Jabra marka kulaklık kullandım hiç bir sorun yok. Fakat bluetooth ile telefona aktarım yaparken önce "BT ile veri transferi" diye bir yere girip sonra transferi onaylıyorsunuz, şifre falan gibi şeyleri yani... ama bu süre de "BT ile veri transferi" ekranının açık kalması lazım yani akratım sırasında başka birşey yapılamıyor.

    10. Şarj durumu sık kullanımda 1-2 gün gidiyor bunun için 2. batarya da kutu içeriğinde yer almış sanırım.

    11. Tuş takımı kilitliyken 112 gibi acil numaralar aranamıyor tuş kilidini açmanız gerekli bunun için.

    12. Ortada yer alan 5 işlevli tuşda bulunan kısa yolları kendiniz ayarlayamıyorsunuz, önceden tanımlandığı gibi kullanmanız gerekiyor.

    13. 10 kademeli ses seviyesi oldukça başarılı, hatta yüksek.

    14. Mesaj yazarken T9 mevcut fakat kendiniz kelime kaydı yapamıyorsunuz. Ayrıca MMS göndermek de sıkıntılı, kendi çektiği fotoları bile göndermekte başarısız.

    15. Son 1-2 aydır tel durduğu yerde kapanmaya, çağrıyı cevaplarken kapanıp açılmaya başladı.

    Ben tavsiye etmiyorum, alacak olanlar iyi düşünsün bence.

    YanıtlaSil
  32. suzan ünal geçen yıl general mobile aldım .ekranı çatladı hiç bir yer ilgilenmiyor.çünkü artık bu model üretilmiyormuş.akdeniz bölgesi ile ilgilenen en yakın sevis nerede.çöpe atmamı söylediler.bu kadar ucuzmu bu işler. nereye kime başvurmalıyım

    YanıtlaSil
  33. Valla picco kullanıyorum hala tık demedi kusur bulmak isterseniz bende nokia da şimdi size 10 tane kusur bulurum

    YanıtlaSil
  34. 11. Tuş takımı kilitliyken 112 gibi acil numaralar aranamıyor tuş kilidini açmanız gerekli bunun için.

    yazmışsınız yorumda??!!?? Allah aşkına ne işine yarayacak 112 tuş kilidindeyken? picco hakkındaki yorumlarınızı hayretler içinde okuyorum!! mükemmle bir telefon! gidin tv'li bir çin malı çift hatlı alın da gününüzü görün!!!!

    YanıtlaSil
  35. ben kullandm 5ay.halada kullanıorum.gm dsts1 modeli.tek sorunu pc ye taktgmda 3tane fonksiyonunu görmuyor:( sanırm halledileblr.. pcyi şarj aleti olark görüyor..

    mehmet şahin

    YanıtlaSil
  36. DST700 kullanıcısıyım arkadaşlar, ben burada çok çeşitli şikayetler okudum bence bunlar çok acımasızca. 4 aydır kullanıyorum
    pek de fazla olmadı ama bu süre içinde sağlamlığını iyi test etmiş oldum. 2 kez çarptım (tamamen başka sebeplerden) bir defasında hedefte bir kaset vardı, artık yok. Ama alnındaki küçük yara haricinde telefonumda da bir şey yok. Köyümde, bağda ya da ormanda çalışırken her zaman benim yanımda, sürekli benim için şarkılar söylüyor. :) Kulaklık jagının 3,5 mm'lik evrensel jag oluşu da güzel arabamdaki teybime bile bağlayabiliyorum.

    Çapa motorunun gürültüsünü belki biliyorsunuzdur, ben o motorun hemen yanında bağıma ilaç verirken gelen çağrıya cevap verdim, çok da rahat konuşabildim. Sim2 'ydi, seste azalma falan söz konusu değil. Zaten avea'da dolaşım özelliği var; avea'nın çekmediği yerlerde Turkcell sağolsun, telefonum bu özelliği kendiliğinden kullanıyor.

    Bir de A2DP özelliği var, aynı anda en fazla 4 bluetooth işlemi yapabiliyoruz. Mesela bluetooth üzerinden müzik dinlerken, bir telefona
    veri aktarıp aynı anda başka 2 cihazdan da veri alabiliyoruz.

    Şarj meselesi de aslında mesele değil. Köydeyken ince uçlu Nokia şarj cihazı bana yeter, Mersin'e geldiğimde zaten çoğunlukla bilgisayara bağlı, şarjsız kalmıyorum. Yedek bataryaysa köşesinde boş boş yatıyor.

    Detaylara indikçe görüyorum ki, derinlerde sevmediğim özellikleri de var ama bunlar telefonumla barışık olmama engel olamıyorlar.

    Hafif ya, 81 gram ne ki, çift hatlı telefon bu! Ben General Mobile'dan memnunum, isterim ki herkes kaliteli telefon kullansın. General Mobile'ın Ericsson tabanlı olduğunu duydum, acaba doğru mu?
    Serdar Yılmaz

    YanıtlaSil
  37. Ya bende alalı 4-5 ay oldu piccoyu ama allaha şükür daha tık demedi cihaz ki ben günde en az 2.5-3 saat müzik dinlerim en az 20-25 foto çekerim.Çok hoş zarif bir telefon hiç bir problemi yook.kamera dese canavar gibi,ses o biçim bozulsun gene gider alırım,gene bozulsun gene alırım bundan daha önce N99i çin malı vardı bende beni dinden imandn çıkarıyordu ondan sonra buuu beim için şah eser gibi oldu kullanmadımmı kullandım N95 kullandım N73-72-70 hepsini en az 3-4gün kullandım ama ben bu kadar zevk almadım teleffon kullanmaktan bir buna yakın N73 kim ne derse desin.Tek propblemi javaya bişiy yükleyemiyoz.Sadece wap istiyor ama oda yakında çözülecek.Arkadaşlar alacak arkadaşlar gönül rahatlığı içerisinde alabilirler walla ben çöoook memnunum.......

    YanıtlaSil
  38. selam arkadaşlar bnm telefon Gm DST-S1.bu telefona bluetooht ile foto.göndermeye çalıştım başka bir telefondan veri ala bastıktan sonra tlefon kapandı. daha sonra kendiliğinden açılıp kapanmaya başlıyor. hafıza kartına format attım ama sorun çözülmedi.SIM kart takılıyken bu sorun yaşanıyor.takılı olmadığı zamn kpanmıyor,acaba sorun neyden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim? teşükkürler.ferhat

    YanıtlaSil
  39. 2008 haziran'dan beri dst picco kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. bluetooth sorunsuz, 2 hatta guzel cekiyor, pili ortalama 2 3 gun gidiyor, 1 saat icinde sarj oluyor, soylenilen bir suru sorunu hic yasamadım, ustelik teknosadan aldım. telefonu kotulemeden once biraz kullanım biciminizi kontrol edin derim. tabi ki fabrika hatası urunler olabilir ama duzgun ve normal kullanım oldugu surece hicbir sorun cıkarmaz hicbir telefon.

    3 4 kez ciddi bicimde yere düştü ve hicbir sorun olmadı. kulaklık ile kullanmaktayım herhangi bir sorun olmadı hic, ses gayet temiz geliyor.

    nedir bu yorumlarınız cok anlamsız.

    YanıtlaSil
  40. Bizim millet sırf marka diye dünyanın parasını vermeye bayılıyor GM kullanıyorum çokta memnunum

    YanıtlaSil
  41. ben sadece bir kaç şikayette bulunacam: mesela mesaj yazarken tuşların sesinden nefret ediyorum tuşları çok sert tak tak diye ses çıkarıyor
    ikincisi videoyu veya müziği ileri sarma yok çok kötü bi durum ya

    YanıtlaSil
  42. arkadaşlar eğer picco'nuz var ve sorun istiyorsanız şöyle yapın:
    takvime girip bir yıldönümü ya da hatırlamanız gereken başka bir kayıt ekleyin. sonra onu silin. bir süre sonra olur olmadık zamanlarda ekranda "ESKİ İŞLER" diye bir uyarı alarm çalarak beliriyor. işin kötüsü sadece iptale basabiliyorsunuz ve zaten açık olan telefonu "açayım mı?" diye soruyor. hayır derseniz kapanıyor :) ha bir de ekran güneşli havada gerçekten de görünmüyor.

    olcay

    YanıtlaSil
  43. eski işler ne bn onu anlamadım arada kendi kendine çıkıo snrada kapanıyor bnde garantiye göndercem

    YanıtlaSil
  44. adım mehmet orhan morhan03@gmail.com ben yaklaşık bir senedir kullanıyorum. internet dışında problem yok. internete girdikten sonra 2 yada 3 link gezdiğin zaman telefon kendini kapatıp tekrar açıyor. yanii internete telefondan girmek mümkün değil. bilgisayarı kullanmak suretiyle bunun üzerinden internete girmede sorun yok. tammir için servise yolladım aynen geri yollamışlar. telefonumu da teknosa mağazasından almıştım . marka sağlam olmayınca bi işe yaramaz. süs olsun diye internet komuşlar. kazıklanmış hissediyorum kendimi

    YanıtlaSil
  45. arkadaşlar 2 yıldır general mobil DST 10 kullanıyorum. birkaç aksaklık çıktı.. hallettik. Kadı kızında olan kusurlardan. bu makinanın özellikği 64K simkartlarda sıkıntı yaşatıyor.(arkada takılı simkartlar üzerinde sayıları iyi bakın) 128K simkartlarda çok zorlanır. Makmina 32K simkartlara göre ayarlanmış. 1.hat bzen hatavriyor. öğrendik ki kartı değiştirdiğimde 64K takılmış. başka sorun yok.

    YanıtlaSil
  46. arkadaşlar, dst picco kullanıcısıyım.gayet memnunum fakat bi sorun var ;dış kabı nın boyası kavladı ekranı çizildi ama dış kabını bulamıyorum.nerden temiin edeblirim acaba yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  47. general mobile iyi bir markadır arkadaşlar. aksi bi durum olsa teknosa satmaz zaten bu ürünü, rahat olun. bu ürüne çin işi diyen arkadaşlara şunu söylemeliyim: teknosa çin telefon satmaz. bunu herkes bilir. örneğin emsalleri bimeks olsun, vatan bilgisayar olsun bunlar çin satıyor ama teknosa sabancı apoletinden ve Türkiyede çok saygın bir grubun şirketi olduğundan dolayı bu işlere girmemiştir. çin işi telefon satacak olsaydı şayet, general mobile'ın da çin malı olduğunu kabul edecek olursak -ki çin değildir- neden sadece diğerleri gibi GM dışında çin malı telefonlar satıp ürün yelpezalerini ve dolayısıyla da karlarını büyütmüyorlar..??? bu markayı kötüleyenlere aldanmayın arkadaşlar, benden söylemesi...

    YanıtlaSil
  48. general mobile iyi bir markadır arkadaşlar. aksi bi durum olsa teknosa satmaz zaten bu ürünü, rahat olun. bu ürüne çin işi diyen arkadaşlara şunu söylemeliyim: teknosa çin telefon satmaz. bunu herkes bilir. örneğin emsalleri bimeks olsun, vatan bilgisayar olsun bunlar çin satıyor ama teknosa sabancı apoletinden ve Türkiyede çok saygın bir grubun şirketi olduğundan dolayı bu işlere girmemiştir. çin işi telefon satacak olsaydı şayet, general mobile'ın da çin malı olduğunu kabul edecek olursak -ki çin değildir- neden sadece diğerleri gibi GM dışında çin malı telefonlar satıp ürün yelpezalerini ve dolayısıyla da karlarını büyütmüyorlar..??? bu markayı kötüleyenlere aldanmayın arkadaşlar, benden söylemesi...

    YanıtlaSil
  49. iyi günler,
    dst picco bende de var, ancak şarj ucu kayıp. sizde var mı, veya en azından 2.el arayacak olsam model adını biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef artık üretilmediği için bulman biraz zor ama aynı voltajda başka adaptör belki araya bilirsin

      Sil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;