Ana içeriğe atla

Spam Yapan Blog Olurmu ?

Baştan söyleyeyim olur ! Bugun bir mail aldım (spam mail) bir blogcu'dan hemde (dilim el vermiyor) yazdığı yazı hakkında bir mail geldi devamını okumak için tıklayın vs vs vs yani işin kısacası spam yapıyor. İşin kolay yolu spam işaretleyip geçe bilirdim fakat kendini bir blogcu diye tanımlıyan kişi bunu yapmaması lazım diye düşündüm ve uyarmak istedim ve konuşunca gerçek yüzü ortaya çıktı işte o konuşma




Ziyaretçi:
iyi gunler sizden mail geldi son yazınız hakkında
' Serkan:
evet
Ziyaretçi:
fakat ben boyle bir mail istemiyrum spam yapmıs oluyorsunuz
Ziyaretçi:
farkındamısınız acaba ?
' Serkan:
kimle görüştüm
Ziyaretçi:
Ben berke
' Serkan:
spam yapmıyoruz tüm üyelerimiz bu maili alıyor (! buraya dikkat!)
Ziyaretçi:
iyide ben uye değilim
Ziyaretçi:
boyle birşeyde istemiyorum
' Serkan:
yapacak bişeyimiz yok (bu kadar basit değilmi)
Ziyaretçi:
spam işaretleyip geçerdim fakat sizle konusmak istedim bir blogcunun bunu yapmamsı lazım
' Serkan:
blogculuğu senden mi öğrenicem (!)
Ziyaretçi:
Güzel ozman bu konusmayı blogumda yayınlamama kızmazsın
' Serkan:
kızmam yavrum, kızmam gülüm.
' Serkan:
istediğin yerde yayınla


Gördüğünüz üzere ne üyeyim nede böyle bir şey istiyorum ama kişisel mailimi bir şekilde ulaşmış ve eminim bir çok kişide bu tür mail almıştır. ben yorum yapmıyorum siz yapın !!! belki utanır !!!

* Birde daha öncesinde şöyle bir olay olmuştu bu 2. vaka diyebilirz.

Yorumlar

  1. ayn mail bana da geldi. bence de spam yapıyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet bana da geldi, bende rahatsız oldum.

    YanıtlaSil
  3. Olayın aslı;

    Bloguma kayıt olan, yorum yazan yani mailini veren herkese otomatik olarak mail gidiyor, kimseyi özel olarak eklemiyorum. Ha bundan rahatsız oldummu evet oldum. İlk defa başıma geldi ve bunu kaldıracağım. Bundan böyle sadece üyelerime yazılarım ulaşacak.
    Bir mailin spam niteliği taşıması için reklam yapıyor olması gerekli. Doğrudur mailim reklam niteliği taşıyordur zira her yazımı aldığında rahatsız olmayan bilgisiz.org sahibi bu yazımda niye rahatsız olmuştur sebebi bilinmez.

    Bilgisiz.org sahibi görüşmemizin devamını yayınlayacak cesareti kendinde bulamamış ben bunu görüyorum. Zira görüşmede de kendisine dediğim gibi;
    Daha önceden aramızda geçen konuyu burada da belirtelim:
    BENİM BLOGUMDAKİ BİR YAZIYI KAYNAK BİLE BELİRTMEKSİZİN KOPYALAYIP KENDİ BLOGUNDA YAYINLAMASI inanın spam yapmamdan daha terbiyesizliktir. Terbiyesiz insanlara da bu konuda prim verecek değilim, kendisinin yaptığı gibi benim yazımı çaldığı için blogumda onu binlere sergiler, aleme güldürürdüm ama böyle birisi değilim.
    Blogumdan mail alan ve rahatsız olan gelip adam gibi listeden çıkart derse çıkartırım. Zira binlerce mail var ve hepsini tek tek araştırmak imkansız.

    Tekrar söylüyorum; yaptığın terbiyesizliğe karşılık bir de intikam alıyormuşçasına bu yazıyı yayınlıyorsun rezilsin, acizsin. Blogumdan çaldığın yazıya seyirci kalıp yayınlamana izin veremezdim değilmi? tabiki de paşa paşa kaldıracaktın. Ve bu içinde kaldı şimdide küçük beyninle intikam aldığını düşünüyorsun.
    Yazık..

    YanıtlaSil
  4. @serkan cevap hakkın olduğu için yorumunu yayınladım

    1-Konuya gelirsek spam mail herkezi rahatsız eder
    2- devamını niye yayınlamadın demişssin çünkü senin abuk sabuk lafrın blogumda yer alması gerekmiyor
    3- ben kimseden yazı çalmam aksine bu tür yayınlar yapan kişilere karşı olarak arkadaşlarla UTANCDUVARI'nı kurmuş birisiyim çamur at izi kalsın hiç iyi bir taktik değil
    4-zaten bende sana bu spam işinin yanlış olduğunu belirtmek uzere irtibata geçtim ama herkezin gördüğü gibi uslubyn terbiyesizce bende konuşmayı kestim
    5-Kim terbiyesizlik yapıyor herşey ortada herkez benım ne olduğumu biliyor

    son olarark düzgün yorum yazarsan yayınlayacağım kişisele girersen onaylanmayacaktır.


    bu arada hatanı anlaman güzel

    YanıtlaSil
  5. Talep edilmemiş her türlü ileti, malzeme, hizmet vb spam olarak nitelendirilebilir. Ve spam genelde hoş karşılanmayan bir durumdur. Oyyla.com ve diğerleri de bu durumdan nasibini almış durumda.

    Bu arada alakasız bir şey ama bu yorum kutusunun bir önizleme özelliği olsa fena olmazdı ne yazdım nasıl görünecek kaygısına son verirdi en azından.

    YanıtlaSil
  6. Benden yazı çaldın tarzında bir itham tabiki doğru değil. Böyle bişeyi ancak kanıtları ile beraber sunmak lazım. Serkan arkadaşımız madem sen konuşmamızı yayınladın bende benden yazı çaldın söylerim demiş. Buda hakikaten "Çamur at izi kalsın" izlenimi veriyor.

    YanıtlaSil
  7. Zamanında ben de bu arkadaştan spam mail almıştım mail adresimi listesinden çıkarmasını istemiştim zannediyorum ki çıkarmış o günden beri hiç spam mail gelmedi bu arkadaştan ama seninle konuşma üslubu hiç hoş değilmiş .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;