Ana içeriğe atla

Mutlu Yıllar Google

Bundan tam 10 yıl önce 7 eylül 1998'de bir garajda kurulan google bugün internetin bir numaralı şirketi haline geldi. Sergey Bring ve Larry Page'in kurduğu Google dünyanın en pahalı markası, misyonları ise dünyadaki tüm enformasyonu organize ederek evrensel anlamda kullanışlı ve erişilebilir hale getirmek. Kulağa fantastik gelsede şuan bu dediklerini yapıyorlar.

1998 yılında Kaliforniya'daki Menlo parkında eylül ayında kuruldukları sırasında sadece kadrosunda 4 kişi vardı. Bu gün ise dünya çapında "googler" olarak adlandırılan kadrolu eleman sayısı yaklaşık 19.604 kişi bunların çoğu ise Kaliforniya'nın Santa Clara kentindeki Googleplex'te çalışmaktadırlar. Bunun dışında google çalışanlarına çok büyük imkanlar sunmaktadır. Sabah kahvaltısı,öğle yemeği ve akşam yemekleri ücretsiz olup kurum içinde bulunan makinalardan çeşitli yiyecek ve içecekleri ücretsiz temin edebilmektedirler. Google'da çalışmak üzere gönderilen cv'lerin yıllık ortalama saysı 1 milyon'u bulmaktadır.


Dünya üstündeki aramaların %60'ı google üstünden gerçekleştirilmektedir. Sadece ingilterede google kullanan arama sayısı %86'dır. Google'ın hayatına başladığında depoladığı sayfa sayısı 25 bindir. Şuanda ise bu sayı milyarları geçmekte olup sahip olduğu siteleri her seferinde yeniden katalogladığında mevcut site sayısı yüzde 10 ile yüzde 25 civarında artmaktadır. Şuanda google'ın tahmini piyasa değeri 157 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir. Ayrıca internetteki Online reklamların yüzde 40'ını kontrol etmektedir.


Google bugün hemen hemen her endüstride parmağı olan bir kurum olarak garajdan kente açılan bugün dünyayı yutacak kadar bilgiye sahip olan bir şirkete dönüştü. E bizede mutlu yıllar demek düşer ....

Yorumlar

  1. Vay vay vay! Yalnızca 10 yıl mı olmuş? Ve gösterdiği gelişmeye bakın, takdire şâyan! Ayrıca, google'ın da Başak burcu olduğunu öğrenmiş oldum, hoşuma gitti :-)

    YanıtlaSil
  2. aynen öyle Artemis hanım birde google beni işe alsın =P

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;