Ana içeriğe atla

300 SPARTALI incelemesi

Bu haftada 300 Spartalıyı kritize etmeye gittik ve karşımıza görsellik, kahramanlık ve özgürlüğün efeklerle süslenip kanla soslanıp beyazperdeden gözümüze yansımasına şahit olduk. Filimin hemen başında Şiddet içeren sahneler ve +18 uyarısı ile karşlaşıyoruz buda uzun ve kanlı savaş sahneleri ile karşılaşacağımızın habercisi oluyor .Araya küçük bir not düşersek ilk 300 Spartalı filmi 1962 yılında çekilmiştir. Filim Frank Miller'ın grafik romanından Kral Leonidas [Gerard Butler] ve 300 Spartalının, Zerhas (Zerkses/ Xerxes) ve dev Pers ordusuna karşı ölümüne mücadele ettiği tarihi Termopil (Thermopylae) Savaşı’nı tüm şiddetiyle anlatıyor. Tüm imkansızlıklara rağmen, 300 Spartalının yiğitlikleri ve fedakarlıkları tüm Yunanistan’a ilham kaynağı olarak, onları Pers düşmanlarına karşı birleşmeye ve demokrasi için bir çizgi çekmeye yönlendiriyor.
Bu imkansızlıklar içinde spartalıların pers ordularını durdurmanın tek yolu ateş geçidi(Termofil Geçidi) olarak adlandırılan dar ve kayalık geçidi tutmaları idi.Tabiki küçük yaşlarından itibaren eğitilmiş spartalılar o geçid'de kahramanlıklar göstererek perslere ve onların yaratıklarına engel olmaya çalışıyorlar adeta çannakkale geçilmezi oynuyorlar. Tabi benim aklıma hemen niye bizim şanlı çananakkale zaferimizin böyle çekilmediği veya çekilemediği geliyor. Umarım bir türk yönetmen yada Hoolywod el atar.

Sonuç olarak koltuğuma yapışıp izlediğim kimi zaman insanın göz bebeklerinin büyümesine sebep olan güzel bir kahramanlık öyküsü beyazperdeye aktarılmış.Filimi izleyip sizler için değerlendirdik ve hem görsellik hemnde işlediği kahramanlık öyküsünü göz önüne alarak 9 puanı uygun gördük.


Yorumlar

  1. Gerçekten süper bir film. Buraya gelir gelmez gidecem.

    YanıtlaSil
  2. Ermancığım evet gerçekten güzel bir film ama +18 sınırı varmış dikkat et derim ama kaçırma sen yinede =D

    YanıtlaSil
  3. kıçımla kırarım len bu filmi...

    YanıtlaSil
  4. evet kırdın ben biliyorum masamın üstünde hatıra olark duruyor çerçeveleteceğim (prekazi)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;