Ana içeriğe atla

Astronot Aklını Kaybederse ?

İnsan en gelişmiş yaratıkdır.Ama bazen insanlarda kontrolden çıkabilmektedirler.Aynı astronatlarda olduğu gibi.İşte bunun en çarpıcı örneği. Lisa Marie Nowak isimli astronotdur.Astronotunun rahatsızlanması üzerine NASA bir takım önlemler almıştır.Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), uzayda bir astronotun akli dengesini yitirmesi, çevresi ve ekip arkadaşları için tehlikeli olmaya başlaması durumunda başvurulacak bir yönerge yayınlamış. (08.03.07) Yeni yönergenin, Lisa Marie Nowak isimli astronotun kısa süre önce sevdiği astronot uğruna 12 saat yol aldıktan sonra sevgilisini havaalanında sıkıştırıp tartaklaması üzerine yayınlanması dunyada dikkati çekmiş.
NASA'nın talimatnamesinde, intihar veya akli dengesini yitirme eğilimi gösteren astronotu, ekip arkadaşlarının el ve ayak bileklerinden koli bandıyla bağlamaları, elastiki bir kabloyla zaptetmeleri ve eğer gerekirse sakinleştirici şırınga etmeleri isteniyor. 'Hastayla onu zaptederken konuşun' talimatı verilen yönergede, 'Psikolojik rahatsızlık çeken astronota neden onu bağladığınızı ve zaptettiğinizi anlatın, güvende olması için bunları yaptığınızı söyleyin' deniyor.
İyide aklını kaybeden birisine "sen delirdin o yüzden seni bağlıyoruz anlıyorsun değilmi" demek ne kadar doğru olur ? Hartsfield, NASA'nın böyle bir durum karşısında silah kullanılmasının gerekli olduğunu düşünmediğini belirterek, Uluslararası Uzay istasyonu'nda silaha gerek bulunmadığını kaydediyor.Zaten uzaya silah çıkarırsak uzay savaşlarına merhaba derdik.
Haberin videyosunu izlemek için tıklayın

Yorumlar

  1. ange'l gerçekten güzel yazı olmuş birazda benim katkım ile merak edilesi bir konu çıkmış ...
    allah akılmıza sahip çıksın =)

    YanıtlaSil
  2. (: öncelikle ben tesekkr ederim konuyu daha cazibeli hale getirmissin ve sen bu blog'u yapmasaydın bizede bu fırsat zor gecerdi heralde..

    YanıtlaSil
  3. evet
    bende blogda aklını yitiren olursa ne yapmamız gerektiğini içeren bir bildiri hazırlasam iyi olacak =P

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;