Ana içeriğe atla

Dünyayı Bekleyen 10 Tehlike


İngiliz The Guardian Gazetesi yazarı Kate Ravilious, dünyaca ünlü 10 bilim adamına dünyanın ve insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehlikeleri ve gerçekleşme ihtimallerini sordu. On büyük tehlikenin önümüzdeki 70 yıl içerisinde gerçekleşme ihtimalleri, gerçekleştikleri takdirde insanlık üzerinde yaratacakları etkiler ve insanoğlunun bu tehlikelere karşı neler yapabilecekleri, tehlike puanları verilerek değerlendirildi.



KÜRESEL ISINMA
East Anglia Üniversitesi’nden Nick Brooks’un sunduğu tehlikeye göre 21. yüzyılın sonunda ortalama küresel sıcaklık 2 derece artacak ve son 1.5 milyon yılın en yüksek sıcaklıkları hissedilecek. Brooks, küresel ısınmanın insanlığın sonunu getireceğini sanmadığını, fakat bu potansiyele kesinlikle sahip olduğunu belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 6
TELOMER AŞINMASI
Viyana Üniversitesi’nden Dr. Reinhard Stindl, her hayvan kromozomunun sonunda ‘telomer’ isimli koruyucu kapakların bulunduğunu ve bunların evrim sürecinde hücrelerin çoğalması ile küçülerek koruyuculukları nı yitirdiklerini belirtti. ‘Telomer aşınması’ denen bu olayla Alzheimer gibi yaşlanmaya dayalı hastalıkların artması ve erken yaşta görülmesi ihtimali doğuyor.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşük İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8
NÜKLEER SAVAŞ
Liberal Demokrat Savunma sözcüsü Air Marshal Lord Garden, nükleer savaşın teoride insanoğlunu yok etme ihtimalinin çok az olduğunu belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşük İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8
BÜYÜK VİRÜS SALGINI
Virolog Prof. Dr. Maria Zambon, 1918’de 20 milyon kişinin ölümüne sebep olan grip salgınını hatırlatarak küresel ölçekte bir virüs salgınının insan ırkını yok edemeyeceğini belirtti. Prof. Zambon, böyle bir salgının uzun yıllar uygarlıkta ciddi bir gerileme yapabileceğini belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 3
KÜRESEL TERÖRİZM
St. Andrews Üniversitesi’nden Prof. Paul Wilkinson, kimyasal ve biyolojik silahla yapılacak kitlesel katliamların özgür harekete değer veren günümüz açık toplumlarında engellenmesinin garantisinin olmadığını ve böylesine büyük saldırıların gerçekleşme ihtimalinin çok büyük olduğunu söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 2
METEOR ÇARPMASI
NASA’nın Dünyaya Yakın Cisimler Programı Bürosu Müdürü Donald Yeomans, ciddi büyüklükte bir meteor çarpışmasının ortalama milyon yılda bir gerçekleştiğini söyledi. Böyle bir çarpışma sonucu atmosfer devasa büyüklükte toz tabakasıyla kaplanacak ve haftalarca güneş ışığını engelleyecek.
70 yıl içinde olma ihtimali: Orta İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 5
ROBOTLARIN İSTİLASI
Carnegie Mellon Üniversitesi Robotik Enstitüsü’nden Prof. Hans Moravec, 2050 yılına kadar insanın zihin gücüne sahip akıllı robotların varolabileceğ ine inandığını ve bunların yönetimi ele geçirebileceklerini belirtti.
70 yıl içinde olma ihtimali: Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 8
KOZMİK IŞIN YAĞMURU
İsrail İbrani Üniversitesi’nden Nir Shaviv, dünyanın patlayan bir yıldızdan kaynaklanan kozmik ışın yağmuruna tutulduğu takdirde Buzul Çağı’na girebileceğini söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Düşük İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 4
SÜPER VOLKANLAR
College London Üniversitesi’nden Prof. Bill McGuire, her 50 bin yılda bir süper volkanların patladığını, böyle bir durumda atmosferin sülfürik asitle kaplanarak gün ışığının yitirilebileceğ ini söyledi.
70 yıl içinde olma ihtimali: Çok Yüksek İnsanlık üzerindeki tehlike puanı: 7
KARA DELİK YUTAR MI ?
Harvard Üniversitesi’nden Richard Wilson, kara delikler hakkında sahip oldukları bilgiler dahilinde Dünya’nın bir kara delik tarafından yutulmayacağını söyledi.

Yorumlar

  1. yengecim bizi bu bilgilerle aydınlattığın ve aynı zamanda içimizi kararttığın için teşekkür ederiz:p içlerinden birini tercih ediceksem kara deliği tercih ediyorum ağrısız acısız:p

    YanıtlaSil
  2. canım benim kaç sefer gözlerimiz hep seni aradı yoktun senin göbeğine bişey olsun istemem uzaya çıkarsak beraber gireriz deliğe =P

    YanıtlaSil
  3. oluyorsa karadelik olsun acı çekmeyelim ya:)

    YanıtlaSil
  4. canım yengecim görüşmeyeli artık ne göbek kaldı ne bişe artık hiç biri yok arnold bok yemiş aferdersin:p yavrum benim seninle her deliğe girerim:p

    YanıtlaSil
  5. @kolaj/ottomene ozman hepbirlikte deliğe giriyoruz deliğin öteki tarafında bakıyormusuz cennet gibi bir yer varmış =)

    YanıtlaSil
  6. Eğer robotların istilası gerçekleşirse garip bir durum ortaya çıkar.Asırlardır insanların hakimiyetinde olan dünyanın ileride robotlar tarafından yönetileceğini düşünmek beni biraz üzüyor :)

    YanıtlaSil
  7. oooooooooo desene bizi büyük macerelar bekliyorr

    YanıtlaSil
  8. Bu tür şeylerin hep ironisi yapılmakta, bir şeyi 40 defa söyleyince olurmuş.. Söyleye söyleye olacak galiba :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;