Ana içeriğe atla

Kafa Kağıdı

Geçen gün dolabın içinde eski kağıtları karıştırırken rahmetli dedemin çok eski nüfüs kağıdına denk geldim. Yaklaşık 55 senelik olan bu belge o zamanların dedikleri kafa kağıdı oluyor sanırsam. Şimdiki nüfus cuzdanlarına göre daha çok bilgi yer almakta . Sayfalarını karıştırdığımda şu bölümler karşıma çıktı
Kişinin ;
  • Sigortalık bilgileri
  • Evlilik durumu ve geçmişi
  • Yer değiştirme vakaları
  • Askerlik yoklamaları
  • Okuma yazama derecesi
  • Sanat ve mesleği
  • Zat maaşı kaydı
Bu "Nüfus Hüviyet Cüzdanı" dedemden bana kaldı ve bence Cumhuriyetin o eski günlerini hatırlamamada sebep olmakta o yüzden sizlerlede paylaşmak istedim.

Yorumlar

  1. alakasiz oljak ama dedene cok benziosun :)

    YanıtlaSil
  2. @serap gerçekten o resme bakarak benzettin ise bravo çünkü gerçekden dedeme benzertilerdi =D

    YanıtlaSil
  3. Artık e-devlet uygulamaları giderek artıyor kimlik bilgileride bir çok şey gibi zamana ayak uyduruyor. Eskiden kağıt üzerinde bulunan bilgiler sizde takdir edersinizki yavaş yavaş sayısal ortama taşınıyor.

    YanıtlaSil
  4. Benim elimde de rahmetli dedemin günlüğü var. Çiftçilik gelirlerini yazmış, bir kaç tane de askerlik anısı var. Dedemi görmek nasip olmadı ama günlüğünü okumak nasip oldu. Çok güzel şey bunlar. Manevi değeri çok yüksek değerler.

    YanıtlaSil
  5. @such evet dediğin doğru ama bunlarında nostaljisi var
    @Damacana sorma özenle saklıyorum öteki dedemin de kağıdını bulursam yayınlayacam burda yine =)

    YanıtlaSil
  6. serap 'a katılıyorum, bence de benziyosun :))

    orta vadede bence dijital kimliklere geçeriz kanımca.

    YanıtlaSil
  7. Şayet kıyamet kopmazsa o zamana kadar 2005 yıllarında vucudumuzun bir yerine yerleştirilen çipte tüm bilgilerimiz olacak. Nufus bilgileri, hastalık vs. bilgileri, asayiş bilgileri (adli sicil), kısaca hatay hikayemiz tüm bu çiplerde olacak.
    Bu yakın zamanda yapılacak ama kartlar ile yapılacak. Yıllar geçtikçe kartların yerini vucuda yerleştirilen çipler ve ondan sonra retina ile insanların tüm bilgilerine ulaşılabilinecek. Ben bu yönde tahmin yapıyorum. Fakat şuda varki Kıyamet alametlerinin bir çoğu gerçekleşti. Ve çok az zaman kaldı kıyamete. Şayet 2050 yılına kadar kıyamet kopmazsa ve bizde o zamana kadar yaşarsak bu çiplerden bizede takacaklar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;