Ana içeriğe atla

Beden Dili

Nasıl ve ne şekilde konustuğumuz pekte önemli değil önemli olan beden dilimizin karşı tarafa neler yansıttığı "son zamanlarda iş görüsmelerinde üzerinde durduğum tek konu bu oldu" acaba vücutdilim beni nekadar yansıtyor? Unutmayalım farkında olmadan vücut dilimiz bizi ele veriyor..İletisimin toplam etkisini yaklasık %7’si söz %38’i ses %55’i beden oluşturur..
El saklama: Birisiyle samimi olduğumuz zaman, ellerimizi görünür yere koyarız. Ve avuç içlerimiz yukarıya doğru döner. Ama yalan söylediğimiz zaman ellerimizi arkamıza veya ceplerimize saklama eğilimi gösteririz! Arkadasınızın sizden bir adım geride gitmesi, konuştuğu konudan rahatsız olduğu hakkında bir sinyal olabilir.
Yutkunma: Bedenimizin yalanlarımıza bir diğer karşı koyuş biçimi ise boğazımızın işlevlerini yerine getirmesini kısıtlamak. Buda konuşmayı zorlaştırır. Yani birisi yalan söylüyorsa sözcükleri dışarı çıkarmak için sık sık yutkunur veya dudaklarını yalar.
Hızlı konusma: Karşınızdaki tane tane mi konuşuyor, yoksa hızlı mı? Uzmanlara göre, nekadar hızlı konuşursa okadar yalan söylediğinden kuşkulanabilirsiniz. Genel kanıya göre, insanlar hızlı konuştuklarında yalanlarının ortaya çıkmayacağını düşünürler.
Nefes alıp verme: İste süper bir ipucu daha… Yalan söyleyen birinin rahat nefes alamadığını sakın unutmayın! Baskı altında olduğu zaman karnından nefes almayı bırakır göğsünden nefes almaya baslar.
Gülmek: Pek cok insan yalan söyledinde ilk başta rahatlar. Bunun etkisi sesine de yansır. Yüksek sesle konusur ve daha neseli olur.
Öksürmek: Eğer sevgilinize nerede olduğunu sorduğunuzda şiddetli bi öksürük nöbetine yakalanıyorsa, bu iyi bir işaret değildir. Beden yalana karsı koymaya calışır, boğazını temizlemek iyi bir hikaye uydurmak için zaman kazanma şansını arttırır.
İstemli yada istemsiz.. ne sekilde olursa olsun beden dilimiz alçak sesle söyleyemediklerimizi söylüyor !!
* Elleri belinde ayakta duran bir kişi nedensizde olsa kavga çıkarmaya hazırdır. Uzak durun !
* Karşınızdaki bacak bacak üstüne atmıs ve üstteki bacağını sallıyorsa bu onun sıkıntıdan ölmek üzere olduğunu gösterir. Derhal espri patlatın!
* Kollarını göğüs hizasında kavuşturmuş kişinin savunmasız halde olduğunu unutmayın.. ona kabul ettirmek istedikleriniz ne varsa hemen harekete gecin.
* Çenesini tutan biri büyük ihtimalle kafasında durum değerlendirmesi yapıyordur. Bu durumda sizi dinlemeyeceğinden önemli konularından bahsetmeyin.
* Yana hafif eğilmis baş, anlatılana ilgi gösterildiğini ifade eder. Bu durumu iyi değerlendirin. Konuşmayı sürdürüp ortamın keyfini çıkarın.
* Karşınızda ellerini ovusturan biri varsa sizden beklentisi var demektir.. olumlu cevap veremeyecekseniz o ortamdan hemen kaçın
* Otururken hafif kaykılmış, elleri başının arkasında birleşmis, bacak bacak üstüne atmış biri kendine güvendiği ve kariısındakine üstünlük taslayacağı apacık bellidir.
* Çenesine hafif hafif vuran birinin bir karar verme aşamasında olduğunu anlayabilirsiniz.. hakkınızda hayırlı olmayacaksa onun dikkatini dağıtın !

benden bukadar gerisi size kalmış ...!

Yorumlar

  1. Bunlar güzel de acaba karşımızdaki kişi profesyonel olarak beden dilini konuşturuyorsa tüm bu açıklamalar boşa gidiyor. İsmini hatırlayamadığım bir Hollywood filminde ajanımız/baş karekter yalan makinesinde sorgulanırken aniden yalan makinesindeki göstergeler sıfıra düştü. (belki abartıdır) Yalan makinesi adamı okuyamaz oldu. Bu bir örnek, az çok insanlar beden dili hakkında bilgiye sahipler. Karşımızdaki kişilerin doğal olup olmadığı olayda belirleyici tek faktör bence.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bi yazı yazanı tebrik ettim..

    YanıtlaSil
  3. yararlı olduysak ne mutlu bana :)) ben bu yazıyı üniversite yasantımda iletisim hocamızın bize veerdiği dökümanlardan ve çoğu benm eklemelerim olan düsüncelerle yazdım.. umarım etkili olmustur!

    YanıtlaSil
  4. efendim daha ayrıntılı bilgi ve bu alanda uzmanlaşmak isteyenlere Psikolog Dr. Zuhal ve Acar Baltaş'ın Bedenin Dili kitabını öneririm.

    YanıtlaSil
  5. öneriniz için tesekkür ederis efenim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;