Ana içeriğe atla

Küçük Balık Yoksa Büyük Balık Da Yok !

Dün akşam gece yarısı haberlerinde izledim greenpeace denizlermizdeki balık stokları için alarm zillerinin çalmaya başladığını söylüyordu. Gerçekden de doru aslında dünyadaki kaynakları bırakın kendisinin alarm zilleri çalıyor. Neyse dünya dostu örgütümüz balık stoklarındaki azalmanın nedeni daha yavru iken avlanmanın büyük etkisi olduğunu görmüş(trolle ve kaçak avlanmanın da etkisi var) ve Küçük balık yoksa Büyük balık da yok! adlı kanpanyayı başlatmış. Kendileri şöyle buyuruyorlar.
Denizlerimizdeki balıklar hızla tükeniyor. Akdeniz’deki stoklarımız neredeyse bitmek üzere. Greenpeace yavru balık avcılığının ve satışının durdurulması için acil çağrıda bulunuyor.Çünkü sonuç çok açık : Küçük balık yoksa, büyük balık da yok!

Benimde deniz sever biri olarak hoşuma gitti. Bu kampanya için bir cetvel hazırlamışlar. Cetvelde tezgahlarda boy gösteren belli başlı balıkların boylarını gösteren çizgiler var. Tabi alışveriş yaparken şu bana verdiğin balıkların boylarını bir ölçeyim dememiz zor olsada kampanya akılda kalması ve dikkat çekmesi bakımından güzel. En azından aldığımız balıkların evde bir kaçının boyunu ölçebiliriz. Gerçekten yavru balıksa balıkçımızı uyara biliriz yada bir daha ordan balık almayız. Bu cetvele internet üzerinden de ulaşmamıza olanak var.
Balık Cetveli için tıklayın>>>

Yorumlar

  1. deniz sever olduğunu biliyoruz yengeç bey :)
    ben ikinizi de seviom :)

    cetvelin yanlış ellere geçmesini önlemeliyiz ama..
    güzel kampanya...
    gerçi denizden ne çıksa yerim ya...

    YanıtlaSil
  2. phata bey gerçekden doru tesbit ben bir deniz severim =))

    YanıtlaSil
  3. denizlerimizi koruyalım :) bilincli bir toplum olmalı ve denizlerimizi koruma alanları geliştirmek için bir adım atılmasında destek olmalıyız..

    tabii denizide "ch³-ch2²-cooh" sevelim :p

    YanıtlaSil
  4. Deniz sevmesen Yengeç olmazsın dimi :) Vall en üzücüsü de motordan inerken denizin o pis hali. Nasıl bu kadar güzel bir ülkede denizlerimize sahip çıkamıyoruz pes vallahi bize!

    YanıtlaSil
  5. @eda hanım burcumda yengeç =D

    YanıtlaSil
  6. ahh o petrol atıkları yokmuuu mahvediyor deniz yasamını..

    YanıtlaSil
  7. Bende öyle hep denizlerde büyüdüm yani denizden babam çıksa yerim boyutundayım ama bu kadar da olmaz yani yasaklasınlar kardeşim bu işi biraz resmileştirsinler kafasına göre millet balık tutmasın olmaz yani. Çok ama çok güzel bir işe girişmiş Greenpeace kutlarım. Şimdi nasıl olacak bu yasaklamam belli bir ölçü vereceksin adamlara diyeceksin ki bu ölçüde yada bu şekilde ki balıklar gelirse geri göndereceksiniz. Her şeye atlamayacaksınız. Gerçekten ciddiyim. Ben tam deniz ve balık hastasıyım sürekli balığa giderim yani dalarım falan mesela ilk Almanya’da balığa çıktık ama 50 kişi var turla gidiyorsunuz herkes balık tutmaya gelmiş yani ben tuttum bir tane koydum kendime adam var bir tane dedi sen ne yapıyorsun ben burada neciyim bana getireceksin ben ölçü cem kilosuna bakacağım cinsine göre uygunsa balık senin. Dedim oldu hocam gözlerim doldu balık bu yaaa sonra düşündüm ulen volkan ne manyak adamsın dedim bir daha da yapmadım böyle şeyler zaten cezası da çok büyük. Bizde yaptırım yok kurallar yok herkes kafasına göre takılıyor umarım bu sistem biraz ses getirir.

    YanıtlaSil
  8. @volkan birazda bu bilinçle ilgli birşey şimdii yabancı memlekette yengeç avlıyorlar adamlar ama boyle binlerce o avladıkları her yengeçe depoya atmadan ellerindeki cetvelle ölçüyorlar küçükleri anında denize geri yolluyorlar tv'da izledim birazda insanda bilinç olacak kendisi diyecek bu daha küçük büyüsün nasıl olsa ben bunu avlarım diyecek bilmeme anlata bildimmi =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;