Ana içeriğe atla

pes2008 (pes7) izlenimlerim

Spor oyunlarında iki tane efsane vardır EA sport'un Fıfa'sı Konami'nin Pes'i malumunuz fıfa08 yaklaşık bir ay önce çıktı tüm beklentiler pes nasıl olacak bundan sonra Fifa'mı yoksa Pes'mi diye bir merak almıştı. Şimdi bildiğiniz gibi piyasada bir Fifacılar birde Pesciler olmak üzere iki grup var. Ben açıkcası söylemek gerekirse Pescilerdenim neden derseniz Fifa tamam görsellik güzel müzikler harika tüm takımlar lisanlı ve orjinal ama oynanış kötü ben müzik dinlemek için Fifa cd'sini takmıyorum. Futbolun zevkini Pc karşısında almak için oynuyorum. Malesef EA sport bunu bir türlü oturtamadı sırf Fifa97,98 hatrına biraz olsun oynarım ama sadece o kadar maçın ikinci yarısından sonra sıkmaya başlıyor neyse konumuza geri dönersek Sonunda Pes 7'yi kurdum. Beklentilerimin üstünde oyunla karşılaştığımı hemen başında anlamıştım Pro Evolution soccer 2008 bu versiyonu ile köklü değişikliklere gitmiş adeta başka bir oyun olmuş. Hemen dikkatimizi çeken ilk şey o Japonmu yoksa çinlimi tam bilemediğim maçı anlatan spiker değişikliği daha iyi ingiliz aksanlı amcamız maçı anlatıyor. Tribünden gelen ses efekleri geliştirilmiş maç içinde yandan bağrışmaları ve oyuncuları çekişme seslerini rahatca duyabiliyoruz. Hep deriz ya Pes'de grafikler bir türlü iyi olmuyor diye Konami resmen al sana grafik kardeşim demiş futbolcuların yüz ve forma kaplamaları okadar gerçekci olmuşki bence artık Fıfa oynamak için bir nedenimiz kalmadı. Fakat iyi bir grafik kartınızın olması şart yoksa pes7'yi yüklemeniz için bir neden kalmıyor. Bir diğer yenilik...
menülerde yaşanmış o alıştığımız menu artık yok fakat taktik ayarları(fıfada olmayan) yine bildğimiz gibi. Bir diğer güzel görsellik ise yan hakemler tüm maç boyunca yan hakemleri saha kenarında koşarken yada bayrak kaldırırken görebiliyoruz. Başka bir dikkatimi çeken hususda tribünler oldu artık tribündeki her taraftarın yüzünü ayırt edebiliyorsunuz. Oynanırlığa zaten söylenecek şey yok yine o zevk veren gerçekcilik korunmuş. En önemli ayrıntı ise Konami artık lisans sorununu halletmiş futbolcular ve takımlar orjinal isimleri ile karşımızda tek üzücü nokta ingiltere ligindeki takım isimleri ile logoları sanırsam lisans konusunda anlaşılaşmazlıkdan dolayı orjinal değil. Sonuçta Pro Evolution soccer 7 bize futbol keyfi sunuyor hemde sabahlara kadar. Şimdi Fıfacılar bana kızabilir ama öyle =)

Yorumlar

  1. Okurken ağzımın suyu aktı be :)
    Adamlar yine yapmış be, hemen derhal almam lazım, hatta bilgisayarı kapatıp şu cd cileri yoklamak lazım

    YanıtlaSil
  2. @damacan dediğim gibi iyibir ekran kartı lazım keyfini çıkarmak için =)
    + oynadıkça anlıyor insan artık ortayapıp gol atmak biraz daha zorlaştırılmış gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  3. iyi bi ekran kartından kasıt nedir? donanımdan pek anlamam ama sanırım 256mb geforce var bende. bu arada ben de fifa 97 den başlayarak 2003'e kadar falan takip ettim sonra ipin ucunu kaçırdım geri dönüp baktığımda fifa'nın eski karizmasının olmadığını öğrenmiştim :) doğruymuş.

    ama yine de fifa'nın bizler için nostaljik bir özelliği var. tıpkı sensible soccer gibi.

    YanıtlaSil
  4. Bende de ATI X1300 var 256'sından :) Çalışır mı Berke? Sen de ne var?

    YanıtlaSil
  5. oky evet çok güzel dedin iyi bir ekran kartıdan kasıt nedir? buna ben cevap veremiyorum çunkü artık haftalık olarak olaylar değişmeye başladı artık şöyle diyorum yeni alınmış bir ekran kartı uzun zaman önce alınmış ekran kartı diye ayırıyorum =) ama öğrendiğim kadarı ile shader3 destekli yada direx 10 destekli ekran kartlarında iyi performans veriyormuş eyer desteklemiyorsa otomatik olarak orta seviyede açıyor high seviye kapalı oluyormuş.
    Evet fıfa keşke 97 de kalsa idi =D

    YanıtlaSil
  6. Bendede Ati X1650Pro 256Mb ddr3'lü var (drex10 destekli) var yani tam yetiyor diyebilirim. Sanırsam açar ama uzak görüntülerde(replay ler gibi) kasa bilir tam birşey diyemiyorum dediğim gibi bir iki ayarla iyi performans elde edersin herhalde umarım çalışır bu zevkden mahrum kalmassın

    YanıtlaSil
  7. oo grafikleri felan çok iyiymiş galiba :) neyse bir bakalım:)

    YanıtlaSil
  8. En kıl yorum benden!Ömer gece gündüz oynadığı için kardeşinden aldığı bu Fifamıdır nedir futbol şeysini pcsinden silmek istiyorummmm sizce beni boşarmı :) Çünkü her dakka save ediyor sanki bu tür oyunları :)

    YanıtlaSil
  9. Valla sevgili berke o kadar güzel anlatmışsın ki benimde gidip pc için olanı alasım geldi ama ben bir türlü pc de oyun oynamaya alışamadım olmuyor yani belki hep Playstation 2 alışkanlığımdan mı bilmiyorum ama en sevdiğim oyun türü futbol ve bu oyun bence tartışılmaz ama bilemiyorum yani travian ve poker haricinde daha hiç oyun yüklemedim ama bir deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. @ volkan valla doğru diyorsun bazı oyunları kolla oynamak ayrı zevk bir kol alabilirsin pcye bence =)

    YanıtlaSil
  11. Ben de PES'cilerden birisiyim. Ama en son PES 5 oynamıştım. Şimdi bu yazı ile ne kadar geride kaldığımı anladım (: Kısa zamanda PES 7'yi alıp oynamak lâzım.

    Bu arada Kezman'ı iyi benzetmişler :D

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar ben pes serisini en başından beri takip ediyorum gerçekten fifaya oranla kat ve kat çok iyi. yalnız şunu söylemem gerekirki pes2008'de bazı eksiklikler var, örneğin oyuncuların hareket kabiliyeti azalmış yani çalım atmak iyice zorlaşmış(ki) bu peste istemediğimiz en büyük şey. grafikler için şunu sölemem gerekir eğer pc'de yada ps3 te oynuyosanız harika ama ps2 oynayanlar grafik olarak çok bişey beklemesin. örneğin arkadaşımızn bahsettiği 90 dakka boyunca koşan yan hakem yok yada taraftar belli olmıycak kadar kötü. fifanın tek avantajı menü genişliği, yani ben peste şampiyonlar ligini görmek istiyom master lig çok kötü. yani türk ligi yapıp şampiyonlar liginde mücadele etmek yada uefada en son süper kupada bitirmek bunları görmek isterim. ama her zman diyorum pesten vazgeçmem.

    YanıtlaSil
  13. ben hiçbir fifa serisini beğenmedim spot oyun gibi oyuncak gibi pes6 da pes2008 de harika yeni çıkan pes2008 de çok ayrıntıya yer werilmiş helal olsun teşkkrler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;