Ana içeriğe atla

2008 İcatları (2)

*Dünya Tohum Bankası
Dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilmiş 4.5 milyon tür meyve, sebze ve tahıl tohumu; nükleer etkilere, global ısınmaya, soğumaya, her türlü yok edici etkiye karşı korunması için Norveç'e bağlı Kuzey Buz Denizi Svalbard adalarında oluşturulan bir bankada korumaya alındı. Deniz seviyesinin 130 metre üstünde inşa edilen bankanın emniyeti robotikler ile sağlanıyor. Çok sıkı korunmuş muhafazalar içinde ve nem almayacak şekilde yerleştirilmiş tohumlar -18C’de korunuyor. Güç sağlanamadığı takdirde ise kutupların iklimi sayesinde tohumların bozulmadan kalacağı düşünülüyor.

*Orbital İnternet
Uzayda kimse sizin çığlığınızı duyamaz. Ancak Orbital internet sayesinde uzayda iletişim kurmak istediğiniz kişiye e-mail atabiliyorsunuz. Uzayda düzenli bir bağlantıyı sürdürmenin zorluğu bağlantıda gecikmeler ve karışmalara sebep olabiliyor. Eylül’de yeni bir uydu protokolü ile uzayda fotoğraf paylaşımı gerçekleştirildi.
Gezegenler arası internetin temelini oluşturmak üzere tasarlanan, güneş sisteminin bir ucundan diğerine hızlı veri transferine olanak sağlayan internet protokolü başarıyla denenmiş oldu. Bu teknoloji ile çok uzun mesafeler arasında saniyelik gecikmeler ile veri transferi gerçekleştirilmesi planlanıyor.


*Chevy Volt
Elektrikli otomobillerin en büyük dezavantajı şarjı bittiğinde sizi yarı yolda bırakma ihtimali. ABD'de sürücülerin % 78'inin işlerine gidip gelirken toplamda 65 km. ve altında yol almalarından hareketle geliştirilen Chevy Volt, bu mesafeyi sadece elektrikli motor kullanarak alabiliyor. Günde yaklaşık 100 km. yapan bir sürücü, Chevy Volt ile ortalama 1.5 litre yakıtla bu mesafeyi kat edebiliyor. Sadece elektrikli motorla çalışacak şekilde tasarlanan Chery Volt, dışarıdan bir kaynakla ya da sahip olduğu bir benzinli motor sayesinde şarj edilebiliyor. 2010 yılında piyasaya çıkması planlanan aracın öncülüğü ile petrole daha az bağımlı bir gelecek görebiliyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;