Ana içeriğe atla

Dünyamızdan gariplikler





Pakistan'da geçen yıl yaşanan sel felaketi sonrası…
Pakistan'da Temmuz 2010'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde 2 bin kişi hayatını kaybetmiş ve ülke topraklarının 5'te 1'i sular altında kalmıştı. Gerek evlerin sular altında kalması, gerekse altyapının çökmesi nedeniyle 20 milyon kişinin doğrudan etkilendiği sellerde çok ilginç bir olay da yaşandı.

Milyonlarca örümcek…


Pakistan'ın güneydoğusundaki Sindh bölgesinde, sel sularından kaçmak isteyen milyonlarca örümcek, çareyi ağaçlara tırmanmakta buldu. Ağaçlar, örümceklerin hayatını kurtardı kurtarmasına ama bu kez de kendileri bu işten zararlı çıktı. Örümcek sürüleri ağaçların üzerine ağ örmeye başlayınca ağaçlar bir anda görünmez hale geldi.

Sivrisinek sayısı azaldı.Bununla birlikte, bölge halkı, daha önce hiç karşılaşmadıkları bu durumun çok büyük bir yararını gördüklerini de belirtiyor. Sel nedeniyle birçok yerin hâlâ sularla dolu olduğu ve bataklığa dönüştüğü göz önünde bulundurulduğunda, aşırı bir sivrisinek sorunu yaşanması bekleniyordu. Ancak şu anda etrafta beklenenden çok daha az sivrisinek olması, bu haşerelerin, ağaçlardaki ağlara takılıp örümceklere yem olmalarına bağlanıyor. Böylece sıtma vakalarına karşı da doğal bir önlem alınmış oluyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;