Ana içeriğe atla

Bekarlar Günü 11.11




Tüm dünyada yılın en önemli alışveriş günlerinden biri olan 11 Kasım Bekarlar Günü, yalnızlıktan muzdarip olan 4 erkek üniversite öğrencisinin bu günün yalnızlık onuruna yönelik etkinlikler ve kutlamaların yapıldığı bir gün olmasına karar vermeleriyle ortaya çıktmış olup ,
11.11 tarihinde bulunan dört tane 1 rakamı, Bekarlar Günü’nü başlatan dört yalnız erkeği temsil ediyor. 



Kasım Bekarlar Günü. Bekarlar Günü, aslında Çin topraklarından çıkan bir özel gün ve biz bu günü yılın en önemli indirim günlerinden biri olarak biliyoruz.Her yıl Bekarlar Günü’nde, Çin başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. Özellikle Çin’de bulunan Alibaba gibi e-ticaret devleri, bu özel günde rekor seviyede satışlar gerçekleştiriyorlar. Geçtiğimiz yılki Bekarlar Günü’nde, Alibaba 25,3 milyar dolar tutarında satış gerçekleştirdi. 


Bu alışveriş çılgınlığına rağmen, aslında Bekarlar Günü ilk ortaya çıktığında bir alışveriş günü değildi. Bekarlar Günü’nün nasıl ortaya çıktığıyla ilgili olarak birden fazla teori mevcut. Ancak bu teoriler içerisinden en yaygın olarak kabul edileni, Nanjing Üniversitesi’nde öğrenim gören dört yalnız erkek öğrenciyle ilgili. 1993 yılında Nanjing Üniversitesi’nin Mingcaowuzhu yurdunda kalan dört erkek öğrenci, yalnız olma monotonluğundan nasıl kurtulabileceklerini tartıştılar ve 11 Kasım’ın yalnızlık onuruna yönelik bir etkinlikler ve kutlamalar günü olmasına karar verdiler. Zaman içerisinde bu aktiviteler üniversitenin tamamına yayıldı ve daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı. Daha sonra da sosyal medya kullanımı ile birlikte, bu etkinliklerin etki alanı daha fazla genişledi ve en sonunda da modern Çin kültürü ve toplumu içerisinde giderek popüler bir hale geldi.

Bu arada Bekarlar Günü için 11 Kasım ya da diğer bir ifadeyle 11.11 tarihinin seçilmesinin sebebi, 1 rakamının yalnız bir kişiyi temsil etmesiydi. Bununla birlikte tarihte yer alan dört tane 1 rakamı, Bekarlar Günü’nü başlatan dört yalnız erkeği temsil ediyor.

Yorumlar

  1. Bu özellikle sizin alanında planları var, ancak bu yön sizin için önemliyse geleceğe yatırım yapmak isteyeceğimden emin değilim. İşte bu durumda çok daha iyi bir seçimdir.

    izmit kurye, https://www.izmitkurye.net

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;