Ana içeriğe atla

Battlestar Galactica


Bilimkurgu tarihinin unutulmaz ararısında yer alır Cylon'lar(saylon) çoğumuz hatırlarız o metal kasklarının ortasında bir sağa bir sola hareket eden kırmızı ışıklı robotları.

Battlestar Galactica'nın İlk versiyonu 1978'de çekilmiş büyük bir başarı yakalamıştı.Şimdide yaklaşık 30 sene sonra yeni cylon uyarlaması ile cnbce ekranlarında karşımıza geliyor.Şuanda 2.sezonu yayınlanmakta olan dizi her pazar 22.00 de cnbce de.

Cylonları insanlar yaratmıştı ve yapay bir zekaya sahiplerdi ama onlar insanlara kendi yaratacılarına baş kaldırdılar.İkinci sezon cylonlarla insan ırkı arasındaki uzun savaşlar sonrası bir ateşkes imzalanmış cylonlar ise sinsice İnsanlarla aralarındaki anlaşmayı bozup saldırmaları ile başlıyor. Böylece amansızca insan oğlu ile makineleri karşı karşıya getiren bir mücadele tekrardan başlamış oluyor.Saldırıdan kurtulanlar ise Galactica gemisinin önderliğinde cylonlardan kaçıp hem hayatda kalma mücadelesi hemde 13.gezegeni yani dünyayı aramaya başlarlar.Bu mücadele iki tarafdan birisi evrenden yokolanadek devam edecekti.
Cylonların bu sefer insanoğluna bir sürrizi vardı teknolojilerini geliştirmişlerdi "yarı insan yarı robot" ajanlar yapmaya başladılar hatta bazıları kendilerini insan sanıyorlardı.Böylece iki ırkın arasındaki mücadele başka bir boyuta taşınmış oldu.
Ülkemizde şuanda cnbce'de 2.sezonu yayınlanmakta olan dizi Amerikada 3.sezonu ile devam etmektedir.
Uzun lafın kısası her pazar 22.00'de cnbce'de

Giriş introsunu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;