Ana içeriğe atla

Küresel Isınmaya Karşı Tepkimiz

Küresel ısınma dünyamızın geleceğini tehdit ediyor.Böyle giderse küresel ısınmadan kaynaklanan susuzluk, kuraklık, açlık, seller, kasırgalar, deniz seviyelerinin yükselmesi, iklim göçleri, hastalıkların yayılması ve daha birçok felaketle çocuklarımızın ve diğer canlıların üzerinde yaşayacağı bir gezegen kalmayacak. Bizler de önümüzdeki yılları, küresel ısınmanın bugünden görülen belirtilerini çok daha ağır yaşayarak zorluk içinde geçireceğiz.Dünya bugün hemen sera gazı salımlarına dur demezse, 10 yıl sonra geri dönmek için çok geç olacağını önde gelen bilim insanları ısrarla vurguluyor.
Örnek olarak Avustralya hükümeti, küresel ısınmayla mücadele kapsamında sıcak ışık kaynağı olan ampullerin kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor.Sözkonusu önlemler kapsamında hükümet, ampul kullanımının yasaklanmasını öngörüyor. Çevre Bakanı Malcolm Turnbull, 2010 yılında ülkedeki tüm ampullerin yerini florasanların almasının planlandığını belirtmiş.
Fakat biz ne yapıyoruz memurların mesai saatlerini one çekmeyi planlıyoruz 7.00 de mesaiye gelmek için erkenden kalkan memurlar sabahın o karalıgında elektirik harcamayacakmı boyle boş onlemler alacağımıza TÜRKİYE KYOTO'YU İMZALA !

Hatta bu konu ile ilgili birde kampanya başlatılmış. Dedikleri gibi Ne Kömür, Ne Petrol, Ne Nükleer, Güneş, Rüzgar Bize Yeter!

Kyoto Protokolü şu anda tüm dünyadaki 160 ülkeyi ve sera gazı salınımlarının %55′inden fazlasını kapsamaktadır.Aşşağıdaki resimde koyoto protokolüne destek veren vermeyen ve çekimser kalan(türkiye) ülkeler gösterilmekte.Sera gazının salımı sırlamasında 1.sırada yer alan Amerika tüm baskılara karşın hala protokolü imzalamamakta direnmektedir.

Resmi büyük görmek için tıklayın

Yorumlar

  1. martda bir eylem varmış herkez 5 dakikalına elektiriklerini sondurecek şalterlerini indirecek arabalarını durduracakmış diikat çekmek için boyle bir duyum var ama ne kadar doğru bilmiyorum

    YanıtlaSil
  2. valla benim o eylemden haberim yok ama otür bir şeyler yapmamız gerekecek yakında

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;