Ana içeriğe atla

23 Numara incelemesi

Bugun sizler için bu hafta vizyona giren Number 23 filimine gittik izledik yorumladık.
Filimin kısaca konusu şöyle özetleniyor sinema sitelerinde; 23 sayısını koyu bir saplantı hâline getiren Walter Sparrow(jim carrey), hayatını gerek kendisinin gerekse sevdiklerinin ölümüne yol açabilecek bir psikolojik işkence cehennemine dönüştürür. Walter bir türlü elinden bırakamadığı 23 Numara adlı gizemli romanın etkisiyle, karısı Agatha ve ergenlik çağındaki oğlu Robin'le geleceğine devam edebilmek için geçmişindeki sırların kapısını açmaya mecbur kalır.

Filim hakkında ilk soylenecek şey Jim Carrey'in performansı İlk defa komedi filimlerinin dışında bir gerilim filiminde izleme fırsatımız oluyor.Aslında filim ve seneryo tamamen Jim Carrey'nin ustune kurulu devamlı kendisine gülmeye alıştığımız sadece mimikleri ile bizi güldüren Jim Carrey bu filimde bizi zaman zaman korkutmayı bile başırıyor.Filimde iki karakteri canlandırıyor Walter Sparrow ve Fingerling her iki karekterinde hakkını veriyor diyebiliriz birinde kopek yakalayıcısı diyer yanda ise bir dedektif.
Walter karısının ona hediye etmiş olduğu Number 23 adlı kitabi okumaya başlaması ile balıklama filme dalıyoruz.Kitabı okudukça kendi hayatı ile benzerlikler kurmaya başlıyor okumaya devam ettikçe kitap sanki onu sarmaya başlıyor ve kitabda cinayeti işeleyen katili bulmak için yine o sayıya 23 sayısına başvuruyor.Filimin büyüsünü bozmamak için fazla ayrıntıya girmiyoruz Sonuçta Ortaya izlenesi pisikolojik öğelerinde katıldığı hoş bir filim çıkmış.

Tabi Filimde 23 sayısınada çokça gonderme mevcut, seans arasında hemen salonda bir suru 23 geyiği donmeye başlıyor herkez sayıları toplamaya çalışıp 23'e ulaşmak istiyor=) aslında filimin bir yerinden sonra sizde her karede 23 sayısını aramaya başlıyorsunuz.İlk seyansda tabikide filim tam kafanızda şekillenemiyor ikinci seyansda tüm soru işaretleri çözülünce gerçeği öğrenme şansımız oluyor.
Son olarak filimi değerlendirmesi için bizi kırmayan konuk oarak bizle sinemaya gelen Sayı bilimci Basarov beyle Pisikolog Handan hanımdan not vermesini istedik işte oyları




"Ortadaki benim notumdur" ilginçtirki Oylarımızıda toplayınca 7+8+8=23 sayısına ulaştık.
The Number 23 Fragmanı Tıkla
dip not:Zamanımız erdikçe başka film incelemeri yapmak dileği ile

Yorumlar

  1. Jim carrey i ilk kez komedi filminde gormuyoruz yorumunuza katilmiyorum..Siz iyi bir Jim Carrey takipcisi degilsiniz o zaman..Size Eternal Sunshine of the Spotless Mind filmini izlemenizi oneririm.Jim Carreynin en iyi filmi olduguna bahse girerim..

    YanıtlaSil
  2. suzancağım devamınıda okusa idin cümlenin
    komedi filiminin dışında bir gerilim filiminde izliyoruz diyor

    YanıtlaSil
  3. +Eternal Sunshine
    romantik/komedi/dramdır bence sen bi daha izle suzii =)

    YanıtlaSil
  4. işin iiçinde jim carrey olunca izlenilmeye değer nitelikte mükemmel bir film çıkmıs..
    suzancım buarada tabiiki takipçisiyiz ve diğer filmleride çok basarılı ona bir lafımız yok..

    not veren arkadaslarda ilgiinctir ki toplamda 23 çıkacak seklde not vermisler.. (pörfekto)

    YanıtlaSil
  5. mutlaka izlicem zaten kaç ay önceden bekliyodum bu filmi. ayrıca jim carrey in 'man on the moon' filmini de izlemenizi şiddetle tavsiye ederim izlemeyenlere:)

    YanıtlaSil
  6. Romantik komedi mi?Kesinlikle degil..Hatta bunalima girip te yarisinda izlemeyi birakan insanlar taniyorum.Eglenceli bir film bile degil orasi acik.Ilk kez komedi filmi disinda demeniz beni bu yorumu yapmaya iten..Ama itiraf et yengec ilginc bir cumle olmus=)

    YanıtlaSil
  7. evet romatik / dram bak sana hatta linkler vereyim orda hangi katagoriye sokmuslar filimi gorursun
    imd:http://imdb.com/title/tt0338013/
    beyazperde:http://www.beyazperde.com/film/3451

    ya sne cumlenin bütününe bak süzim hem ben o filimi bir izleyemedim cd si vardı bende çizilmiş çalışmıyor senden alırım varsa =P

    YanıtlaSil
  8. romantik/dram dersen birsey demem tabiiki ama komedi/dram ne demek?Jim Carrey nin ilk kez komedi filmler disinda bir film cevirmedigi konusunda anlastik o zaman seker;)

    bende var alir izlersin..
    Basarilar iyi calismalar..

    YanıtlaSil
  9. kesnlkle suzan hanım haklı bence
    ona cevap veren yengeç bey
    ne yazdıını bilmio , hatırlamıo, bi de şakşakçısı var (ortam kızı:angel[yerim ben onu ])

    YanıtlaSil
  10. süzgeç efendi siz buralara ugrarmıydınız angel'ıma laf yok süzerim =P

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;