Ana içeriğe atla

Büyük Konuşmamak Gerek

Hayatın her aşamasında bu laf geçerlidir. Büyük konuşmayacaksın çünkü dünya yuvarlaktır. Hele teknolojinin karşısında ;
  • Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi (Charles Duell-Amerikan patent dairesi başkanı 1899 )
  • Çok güzel bir buluşa benziyor ama Allah aşkına bunu kim, niye kullanmak istesin ki ? (Rutherford B. Hayes - ABD Baskanı. 1876 yılında ilk telefonu gördükten sonra yaptığı yorum.)
  • Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir. ( Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü 1903 )
  • Televizyon bence çok eğitici bir buluş. Ne zaman biri televizyonu açsa, derhal yan odaya geçip kitap okuyorum. ( ABD’li komedyen kardesler Marx Brothers’dan Groucho Marx )
  • İnsanlarin evlerinde bilgisayar bulunması da ne demek. Bence hiç kimsenin evine bilgisayar sokmak için herhangi bir geçerli nedeni olamaz. (DEC şirketi baskanı Ken Olson’un 1977’deki bir açıklamasından )
  • Uçaklar son derece ilginç oyuncaklar. Ama askeri açıdan beş para etmezler. (Maresal Ferdinand Foch-1911. Fransız askeri stratejisti ve 1. Dünya Savaşının Fransız komutanlarından )

Yorumlar

  1. Bilgisayarlar konusuna katılmıyorum çünkü o zamanlar bilgisayarların boyutları gerçekten çok büyükmüş ve maliyetleri de bir o kadar fazla. Ama günümüzde ne boyutları o zamankiler kadar büyük nede fiyatları.

    YanıtlaSil
  2. @such işte ileriyi görememiş sorun burda dediğim gibi büyük konuşmamak lazım teknoloji tükürdüğümüzü yalatır!!!

    YanıtlaSil
  3. televizyonla ilgili olan cok ilgi cekiciydi. kesinlikle bunu türkiye icin söylemistir :)

    döktürmüssün gene. yeni yazilarinda bulusmak ümidiyle...

    YanıtlaSil
  4. @emexci televizyon ne kadar yararlı değilmi =)
    İltifat için teşşekkur ederim aralıkta askerim artık fırsat buldukça blog camiasını takip edeceğiz =D

    YanıtlaSil
  5. Uçaklara da oyuncak diyip savaş için iplememiş ya adam diyecek bişey yok...

    YanıtlaSil
  6. @teyyare zaten almanlar fransızları bozguna ugratmışlardır. Şuanki savaş stratejileri arasında bir numarada uçak oturmaktadır. [teyyare tamda ismine yakışır sözü seçmişsin=)]

    YanıtlaSil
  7. Bu yazı çok daha genişti. Eğer devamı varsa sende yayınlarsan iyi olur. Gerçekten hiç birşeyin sonu yok gibi...

    YanıtlaSil
  8. @mafiamax böyle bir yazı varmı bilmiyorum varsa devamını sen ekleyebilirsin çünkü ben öyle bir yazı bilmiyorum . Tubitak tarafından yayınlanan bir kitapdaki okuduğum bir kaç sözü yazdım sadece

    YanıtlaSil
  9. Evde tozlanmış bir şekilde bulduğum bilgisayar dergileri bazen en büyük eğlencem olabiliyor. 16 mb hard diskten bahsediyorlar mesela.

    Bak yine güldüm. Teknoloji seni de güldürsün :)

    YanıtlaSil
  10. vay be hakikaten hepside tükürdüğünü yalamış :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;