Ana içeriğe atla

Paralı İşletim Sistemine İtiraz

Bildiğiniz gibi çoğu zaman bir bilgisayar almaya kalktığımızda işletim sistemi ile birlikte gelir. Aslında bu işletim sisteminin parasını bilgisayar ücretine yansıtıp alıcılara sormadan alınmaktadır. Bu durumdan rahatsız olan ve paralı bir işletim sistemi yada o işletim sistemini kullanamak istemeyen vatandaşımız bu duruma itiraz ederek Tüketici Mahkemesine dava açıyor ve kendisinden alınan işletim sistemi parasının kendisine geri verilmesini talep ediyor. Bu talep hakem heyeti tarafından haklı görülüp kullanılmayan işletim sisteminin ücretinin tüketiciye iadesine karar veriyor. Sizde eğer ücretli bir işletim sistemi istemiyorsanız bunu bilgisayar alırken mutlaka belirtin !

Bu tür uyuşmazlıklarda izlenecek yollar şunlardır.
a) Değeri 827.05 YTL'nın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetine başvuru zorunludur
b) Değeri 827.05 YTL.sı ve üzerindeki uyuşmazlıklarda ise tüketici sorunları hakem heyetine başvurulabileceği gibi doğrudan tüketici mahkemesine de başvurulabilir.
*Davalar her türlü resim ve harçtan muaftır

Yorumlar

  1. Yavaş yavaş seçenekler çoğalmaya başlıyor. Aynı modelin Windows yüklenmiş ya da Linux yüklenmiş hali satılabiliyor. Bu duruma dikkat etmek gerekir. Aynı modelin Linux yüklenmişi satılıyorsa ve biz bunun yerine diğerini almışsak davayı kazanamayabiliriz gibi geliyor. Haksız mıyım?

    Keşke tüm bilgisayarlar üzerinde Linux ile gelse. Fiyatlar düşse ve işletim sistemi tekeli son bulsa.

    YanıtlaSil
  2. Olaya sırf fiyat yönünden bakmamak lazım. Bende Vista kullanmak istemeyenlerdenim hatta hiçbir Microsoft ürününü kullanmak istemiyorum. Neden kullanmayacağım bir ürüne para ödemek zorunda kalayım. Bilinçli tüketici/müşteri tebrik etmek lazım. Türkiye gibi bir yerde eşi zor bulunur bir davranış.

    YanıtlaSil
  3. Linux yüklenmişler de boş geliyor. Geçen Giddigidiyor.com ile başıma geldi. Kuru bilgisayarı kargolayıp göndermişler. Hadi ben işletim sistemi kurmayı biliyorum, ilk defa bilgisayar alanlar ne yapsın.

    YanıtlaSil
  4. Oh be kardeşim! Nihayet! Mecbur mu insanlar Microsoft ürünleriyle muhatap olmaya?! ;o)

    YanıtlaSil
  5. son zamanlarda Dell dizüstü bilgisayarlardan bazılarının ve ASUS EEEPC'lerin linux ile gelmesinin microsoft içinde yaratacağı olumsuz etki hakkında bir yazı okumuştum. Düşündüğünüzde dizüstü firmalarında çalışan yazılım geliştiricilerinin bir linux kernelinden yine kendilerine has bir dağıtım oluşturmaması için herhangi bir neden yok, böyle olunca dizüstü bilgisayar ile herhangi bir linux dağıtımı arasındaki uyumsuzluklar ilk elden giderilmiş olacak ve kullanıcılar rahat edecektir.
    Kendi tercihim dizüstünde önceden yüklenmiş linux bulunan birini almaktan yana değil çünkü ne olursa olsun sorun yaşayacağımı bile bile sevdiğim dağıtımlardan birini kullanmayı tercih ederim, bu yüzden bende FreeDOS yüklü gelen dizüstü bilgisayarları tercih ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;