Ana içeriğe atla

Dns - Vpn Değiştirmek

İnternet sınırsız bir özgürlük vaat etsede bazılarının politikaları gereği engellemelerle karşılaşabiliyoruz. Fakat bu teknoloji çağında her şeyin bir panzehiri bulunmakta.

Bunların en başında DNS mizi değiştirmek geliyor şu linkten bakabilirsniz Ancak Public Dnsler tektek engellenmeye başladığını görüyoruz.



Yada yazılımlarla bunu otomatik yapabilirsiniz.
Örnek olarak



chrome kullanıyorsanız ücretsiz ve zahmetsiz olan Zenmate adlı eklentiyi kullanabilirsiniz şurdanda eklentiye bilirsiniz 

ZenMate, Chrome Web Store'dan ücretsiz olarak, sadece 30 saniyede kurabileceğiniz ve size yasaklı sitelerin kapısını sonuna kadar açan güzel bir VPN çözümü. Kurulumun ardından Chrome'un araç çubuğuna yerleşen simge, size farklı lokasyonlardan farklı sunucu alternatifleri sunuyor.


Ve ayrıca en çok kullanılan program olarak Hotspot Shield (indir) akla gelmektedir.
Reklamlı bir program olmasına karşın tavsiye edilir.

Iphone Ipad için burdan indirebilirsiniz
android için burdan indirebilirsiniz

VPN programı, web proxy'sine benzer şekilde gizlilik koruması ve yasaklı sitelere erişim sağlar. Fakat, Hotspot Shield VPN gibi VPN programları web proxy’sinden çok daha geniş kapsamlı bir güvenlik ve gizlilik sağlar
Hotspot Shield, bağlantınızı hem ev Internet ağınızda hem de herkese açık Internet ağlarında emniyete alarak netteki gezinitiniz tamamen güvenli hale getirir. Hotspot Shield, internette yaptığınız tüm işlemleri (alışveriş, form doldurma, karşıdan yükleme) HTTPS aracılığıyla emniyete alarek kimliğinizi korur.

Yada bir başka internet tarayıcı kullanarak engelleri aşabilirsiniz örnek




TorBrowser   internette anonim sörf yapmanızı sağlayan bir tür tarayıcı


*Ama yok ben sadece twitter'a youtube'a girmek istiyorum ve programlarla uğraşamam derseniz aşşağıdaki gibi host dosyasını değiştirmeniz yeterli olacak.



  • İlk olarak hosts dosyasını açalım. hosts dosyası farklı işletim sistemlerinde farklı yerlerde bulunuyor.
  •  Windows 7/8/8.1: WINDOWS\system32\drivers\etc\ varsayılan konum durumunda.
  • Windows 95/98/Me: WINDOWS\ Linux: /etc 
  • Mac OS 9 ve daha öncesi: System Folder: Preferences 
  • Mac OS X(*): /private/etc 

Windows 7 ve 8′de bu değişikliği yapmak için, ilk başta hosts dosyasını masaüstüne kopyalayın, değişikliği orada yapın. hosts dosyasına Notepad ile açın ve dosyanın en sonuna şu satırları ekleyin:

199.59.150.7 twitter.com www.twitter.com 
199.59.148.12 t.co www.t.co 


4.31.38.45 youtube.com 
4.31.38.45 www.youtube.com

 Dosyayı kaydedin kapatın ve tekrar eski yerine kopyalayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;