Ana içeriğe atla

Amerikan Halkının Durumu

Cnn muhabiri yolda çevirdiği kişilere basit(!) sorular soruyor ve aldığı cevaplar. Amerikan toplumunun içler acısı hali yorumsuz...

Yorumlar

  1. türkiye de de yok değil böle insanlar:D ama büyüklükleriyle övünen amerikalıların biraz dünyadan haberleri olması lazım.

    YanıtlaSil
  2. en bomba israilin dinine müslim demesi =)

    YanıtlaSil
  3. Cidden dünyadan habersiz o kadar insan var ki, aklım almıyor. Böyle bir çalışma kayserideki yerel bir tv de yaptı. Aynı sonuçlar geldi. Dünya genelinde insanlar aptal bırakılmak isteniyor galiba.

    Saf tüketim topluluğu, ne yaptığını irdelemeyecek, ulusunu milletini düşünmeyecek, önüne yemek koyacaksın yiyecek o kadar. Sorgulamayacak bile. Günümüzdeki matrix insan tohumları. Sanal bir dünyadaymış gibi yaşayacaklar.

    YanıtlaSil
  4. muhakkak her ülkede böyle tipler vardır fakat konusu geçen ülke; kendilerini dünyanın efendisi zanneden bir ülke olunca daha da reklamı yapılmalı diye düşünüyorm

    YanıtlaSil
  5. @ fatih arslan:

    Dünyayı yöneten ve erk'i elinde tutanların, ülke/millet ayırt etmeksizin insanları "bilinçli ve sistemli olarak aptal etmeye çalıştığı" konusunda haklısınız.

    Ama bir de şu var; bireysel olarak uyanmak/uyanmayı istemek gerekiyor. Bu şuurluluk düzeyinin ne milletle, ne ırkla, ne dinle, ne lisanla ne de eğitimle alakası var.

    Tıpkı verdiğiniz örnekte, yani ilk Matrix filminde Thomas Anderson/Neo'nun uyanmayı tercih etmesi gibi.

    Korkarım, doğuştan gelen ve bilinçaltı yoluyla, yani istem dışı olarak, bunu yapabilecek kabiliyet ve donanıma sahip insan sayısı çok az olduğundan, seslerini duyuramıyorlar. Azınlıkta kalıyorlar, insanları aydınlatamıyorlar. Ya da toplum tarafından dışlanıp "deli, çılgın, abdal, münzevi, manyak" gibi sıfatlarla anılıyorlar.

    @ yengeç:

    Amerikalıların şuursuzluk düzeylerine dair en gerçekçi yaklaşımları Michael Moore'un filmlerinde ya da kitaplarında görebilirsiniz. Gerçekten çıldırtıcı olabiliyorlar. Bunlar da benden birkaç örnek:

    * John Travolta Okullardaki Şiddet Eylemlerini Yorumluyor!

    * Kürtaj konusunda Püriten Amerikalılar Kapışıyor

    * George W. Bush Gece Nasıl Uyuyabiliyor?

    * Tao Te Ching ve Gerçek Bilgelik hakkında

    * Dr.Ölüm'ü Serbest Bırakan Amerikan Adalet Sistemi

    * Michael Moore'a Ne Oldu?

    * Virginia Tech ve Nasa Olayı

    YanıtlaSil
  6. Bide bizden bir görüntü vereyim çanakkale savaşıyla ilgili. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur bunları görünce. http://www.youtube.com/watch?v=TzLdq1vqlNc

    YanıtlaSil
  7. @omerunal
    malesef bizde koyun toplum yolunda ilerliyoruz inşallah bizler azınlıkda kalmayız

    YanıtlaSil
  8. Hem bunu hem de çanakkale ile ilgili olanı daha önceden izlemiştim ve inanılmaz gerçekten. Sonra en büyük hatayı kendimin yaptığını anladım, her insanın standart bir bilgi birikimi olduğunu kabul ederek, sokakta yürüyen her insana bu gözle bakmanın asıl yanlış olduğunu anladım çünkü gerçek bundan çok uzakta.

    YanıtlaSil
  9. bu insanlara bir önerim var istanbula gelsin hepsi ve daha sonra boğaz köprüsünden aşağı atlasınlar.Hepsini geçtim adamın "biz nerdeyiz" demesi vardı bir yerde ve U ile başlayan ülkeye kendi ülkelerini şöyleyememeleri

    YanıtlaSil
  10. Tamam kabul edilmeli ki çok salakça evet ama bu her ülkede var.Almanya’da da ve diğer büyük ülkeler’de de.Türkiye’de de sonuç pek değişmez bence ama ben herkesin salakça cevaplar verdiğini düşünmüyorum bu işler böyle adamlar dışarıya kendilerini attıkların da en salaklarını bulmuşlar ve bence gerçekte 500 kişiyle konuşmuşlarsa 100 kişisi bilmiştir.Ama gerçekten çok komik olanları var:) :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Durma sende düşünceni yaz ...!
(Yorumlarınız onaylandıkdan sonra yayınlanır.)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ücretsiz Blog servisleri

Çeşitli Blog Sağlıyıcıları Blogger.com - Dünyaca ünlü ilk blog sağlıyıcısı Google'ın satın alması ile dahada büyüdü 2,5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin ediliyor. Türkçe desteği , ücretsiz Domain barındırma imkanı mevcut (Herkese Blogger'ı öneririm) Blog.com - Türkçe destekli bir başka blog sağlayıcı BlogYx.com - Yerleşik Chat box seçeneği mevcut Windows Live Spaces - Microsoft'un Blog servisi Hotmail,Msn ve Live Maille bütünleşik çalışıyor Terapad.com - Ücretli ve ücretsiz seçenekleri mevcut blog sağlayıcısı Blogging.com - İngilizce destekli blog sağlayıcı WordPress Destekli Ücretsiz Blog sağlıyıcıları WordPress.com - Hepimiz biliyoruz.Türkçe desteği mevcut Blogetery.com - Tema desteği , anti-spam uygulaması , Ücretsiz sub-domain imkanı BlogRox.com - 50MB of ücretsiz online alan iimkanı . Blogsome.com - WordPress MU platformlu blog sağlayıcı Edublogs.com - Başka bir Wordpress destekli blog sağlayıcısı Türk Blog Sağlıyıcıları Blogcu.com -

Altered Carbon Netflix

Altered Carbon  2018  yapımı siberpunk , bilimkugu türünde netflix dizisi; Richard K. Morgan tarafından kaleme alınan ve 2002 yılında yayımlanan siberpunk bilimkurgu romanı Altered Carbon, insan aklının bildiğimizden farklı şekilde geliştiği uzak bir gelecekte geçiyor.

Zenfone Lollipop Güncellemesi

Asus otomatik güncelleme dağıtmadan önce Lollipop kaynak kodlarını kendi sitesinde yayınladı manuel kurulum için telefonunuzun modeline göre güncelleme dosyasını telefonunuzun kok dizinine indiriyorsunuz daha sonra otomatik bir uyarı alacaksınız ve kurulum başlayacak. Android Lollipop 5.0 güncellemesini;